Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, saat 16.00 itibarıyla 32 ilde oy verme işleminin tamamlandığını ve sayım işlemine başlandığını açıkladı. Yener, bu önemli bilgiyi YSK binası önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada duyurdu.

Ysk Bsk Ahmet Yener Bas Acik 31032024 Aa (3)

YENER'DEN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener, saat 16.00 itibarıyla 32 ilde oy verme işleminin tamamlandığını belirterek, "Oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17.00 itibarıyla da kalan diğer ilimizdeki oy verme işlemleri tamamlanacaktır." dedi. Yener, saat 17.00'de tüm oy sayım işlemleriyle ilgili genel bilgi vereceklerini de ekledi.

Ysk Bsk Ahmet Yener Bas Acik 31032024 Aa (4)

YAYIN YASAKLARI VE KARAR SÜRECİ

Oy verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte YSK'nın toplanarak yayın yasaklarının kaldırılacağı saat hakkında karar vereceğini ifade eden Yener, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapılmaması konusunda da uyarılarda bulundu. Yener, sonuçların yayınlanmasının YSK tarafından belirlenecek saat sonrasına ertelenmesi gerektiğini vurguladı.

Ysk Bsk Ahmet Yener Bas Acik 31032024 Aa (2)

SONUÇTAN BEKLENTİ

YSK Başkanı Ahmet Yener, sonuçların tüm vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyerek açıklamalarını tamamladı. Bu sözlerle, seçim sürecinin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesine vurgu yapıldı.

Editör: Mevlüt Peker