Sandık görevlisi olma şartları neler? Nasıl Sandık görevlisi olunur? Milyonlarca seçmen, 31 Mart 2024 Pazar günü yeni belediye başkanları ve muhtarları belirlemek üzere sandık başına giderek oy verecek.

Sandık Görevlisi 5

Seçimde görev almak isteyen kişiler de araştırmalara başladı. YSK sandık görevlisi olma şartları neler? Sandık görevlisi başvuruları başladı mı? Sandık görevlisi kaç TL alır? İşte detaylar..

YSK SANDIK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Sandık görevlisi başvuruları, seçimde görev almak isteyenler tarafından araştırılıyor. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında belediye başkanlığı ve mahalle muhtarlığı için oy kullanılacak.

Sandık Görevlisi 2

Seçimlerde, 81 ilde kurulan sandıklarda binlerce kişi sandık görevlisi olarak yer alacak. Bu sebeple sandık görevlisi başvuru tarihleri ve başvuruların başlayıp başlamadığı merak ediliyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sandık görevlisi başvuruları henüz başlamadı. Başvuruların Yüksek Seçim Kurulu (YSK) duyurusu ile başlaması bekleniyor.

Sandık Görevlisi 3

SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR KAÇ TL?

Sandık görevlisi kaç TL alır? Yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin alacağı ücret merak ediliyor. Sandık görevlisi ücretleri memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenmesi bekleniyor. 

Sandık Görevlisi 1

SANDIK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

Seçimde sandık başında görev almak isteyenler, sandık görevlisi başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını takip etmelidir.

  • Sandık görevlisi olmak için genel olarak şu şartlar aranmaktadır:
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak
  • Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak

Secim 4

NASIL SANDIK GÖREVLİSİ OLUNUR?

İki çeşit sandık görevlisi bulunur:

  • Bunlardan ilki olan sandık kurulu görevlisi, devlet memuru olanlardan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenmektedir.
  • İkincisi ise partilerin sandık görevlisi olacaktır. Seçime girecek olan siyasi partilerin sandık görevlileri için başvurular YSK'ye yapılır.
     
Editör: Nurseli Fırat