Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Kadar, Kaç TL?

31 Mart 2024 Pazar günü 61 milyon 441 bin 822 vatandaş sandık başına giderek tercihlerini kullandı. Kimlik kontrolü, oy pusulalarının ve mührünün teslimi gibi görevler, sandık görevlileri tarafından yerine getirildi. Oy sayımı ve dökümü işlemleri ise gece geç saatlere kadar devam etti. Uzun süre çalışan sandık görevlileri, sandık görevlisi ücretlerini araştırıyor. 

Seçimsss

Sandık görevlisi ücretleri yattı mı? Seçim görevlisi kaç TL alır? gibi soruların yanıtları araştırılıyor. Yerel seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinin alacağı ücret merak ediliyor. Sandık görevlisi ücretleri memur maaş katsayısına göre hesaplanıyor. Buna göre, sandık kurulu başkanlarına 2.947 TL, sandık memurlarına 2.088 TL, partili üyelere 1.044 TL ve bina sorumlularına 2.936 TL ücret ödenmesi bekleniyor.

Oy Pusulasi Secim Sandik 31032024 Aa (2)

Sandık Görevlisi Ücretleri Ne Zaman Yatacak?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandık görevlisi olarak çalışan kişiler, ücretlerin ne zaman yatacağını da merak ediyor. Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman yatacağına ilişkin bir tarih henüz bilinmiyor. Sandık görevlisi ücretlerinin yatacağı tarih ve hangi bankaya yatırılacağına ilişkin YSK'dan resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak sandık görevlisi ücretlerinin önümüzdeki haftalarda yatırılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda ücretler genellikle Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları aracılığıyla yatırılmıştı. Bu yıl da seçim görevlisi ücretleri Ziraat Bankası veya Halkbank hesaplarından sorgulanabilecek. 

Editör: Nurseli Fırat