Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik siyasi partilerden gelen itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 14.00'de toplanan YSK, üç siyasi partinin yaptığı itirazları içeren 3 il ve 4 ilçeyi kapsayan toplam 7 seçim bölgesi için son kararları açıkladı.

Oy Pusulasi Sandik 31032024 Aa 30

CHP'NİN İTİRAZLARI REDDEDİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), Hatay ve İskenderun bölgelerinde ölü seçmenlerin oy kullanması, güvenlik güçlerinin sandık kurulu başkanı olarak görev yapması ve geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun belirtilmemesi gibi sebeplerden ötürü yaptığı tam kanunsuzluk itirazları YSK tarafından reddedildi. Ayrıca, CHP'nin Konya'nın Hadim ilçesi ve Ardahan'ın Çıldır ilçesi için olağanüstü, Adana'nın Pozantı ilçesi için ise tam kanunsuzluk gerekçesiyle seçimlerin iptali ve yeniden seçim yapılması yönündeki itirazları da reddedildi.

Oy Pusulasi Sandik 31032024 Aa 31

İYİ PARTİ VE AK PARTİ'NİN İTİRAZLARI DA REDDEDİLDİ

İYİ Parti tarafından Ordu'da yapılan seçimlerde 95 sandık kurulu üyesinin siyasi parti üyesi olması ve çift mühürlenmiş oyların büyük çoğunluğunda İYİ Parti mührünün bulunması gerekçesiyle yapılan tam kanunsuzluk itirazı da kurul tarafından reddedilmiştir. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti), Ardahan seçimlerinin yenilenmesi yönünde yaptığı itiraz da kabul görmedi. YSK, yapılan itirazların tümünü değerlendirdikten sonra kesin seçim sonuçlarını ilan edeceğini duyurdu.

Editör: Mevlüt Peker