Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmelerde bulunmak üzere başkent Ankara'ya geldi. Başbakan’ı taşıyan uçak, yerel saat ile 15.08'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı.

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (2)

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (4)

KARŞILAMA TÖRENİ

Başbakan Miçotakis'i havalimanında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan başta olmak üzere, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu ve diğer yüksek düzeyli yetkililer karşıladı. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığından Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu ve Büyükelçi Burak Özügergin de karşılama heyetinde yer aldı. Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ile Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis de hazır bulundu.

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (3)

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (6)

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE GÖRÜŞMELER

Başbakan Miçotakis, ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanacak. İki liderin yapacağı görüşmelerin ardından bir ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (8)

İKİLİ VE BÖLGESEL KONULAR MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle gerçekleşen bu ziyarette, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesi için atılacak adımlar masaya yatırılacak. İki ülke arasındaki güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında da fikir alışverişi yapılması planlanıyor.

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (7)

Yunanistan Basbakani Micotakis Ankara 13052024 Aa (9)

GÖRÜŞME BAŞLADI, ANLAŞMALAR İMZALANABİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi başladı. Ziyaret, iki ülke ilişkilerine hukuki bir zemin kazandırabilecek anlaşmaların imzalanmasını da gündeme getiriyor. Bu anlaşmalar, iki ülke arasındaki bağların daha da güçlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.