Ramazan Bayramı'nın ilk gününde vatandaşlar camilerde bayram namazı kılmaya gitti. Yurdun dört bir yanından bayram namazlarına ait görüntüler geldi. 

Ankara1

ANKARA'DA BAYRAM NAMAZI 

Başkentte çok sayıda kişi, bayram namazını Hacı Bayram Veli Camii ile Kocatepe Camii'nde kıldı. Sabahın erken saatlerinde sokaklarında bayram namazı hareketliliğinin yaşandığı başkentte, vatandaşlar camileri doldurdu. Bazı vatandaşların çocuklarıyla gittiği bayram namazı sonrasında Ankaralılar, bayram sevincini birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı. Farklı ülkelerden Müslümanların da geleneksel kıyafetleriyle camilere geldikleri görüldü.  Namazın ardından vatandaşlara çikolata ve kolonya ikram edildi.

Kilis

İSTANBUL'DA NAMAZ YOĞUNLUĞU 

İstanbullular, Ramazan Bayramı namazında camilere akın etti. Ramazan Bayramı namazını kılmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinde Eyüpsultan, Süleymaniye, Fatih ve Büyük Çamlıca camileri başta olmak üzere kentin camilerini doldurdu. İstanbul'un farklı bölgelerinden gelenlerin bayram namazları için buluşma mekanları ise tarihi camiler oldu. Camilerde yer kalmayınca vatandaşlar avlularda namaz kıldı. Bayram namazı öncesi İslam alemi için dualar edildi. Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camii, Ramazan Bayramı namazında binlerce kişiye ev sahipliği yaptı. Sabahın erken saatlerinden itibaren Büyük Çamlıca Camii'ne gelen çok sayıda vatandaş Ramazan Bayramı'nı burada karşıladı. Caminin bulunduğu ana caddede araç yoğunluğu oluşurken, vatandaşlar camiyi kısa sürede doldurdu. Cami içerisinde en üst kat kadınlar için ayrıldı. Namazdan önce trafiğin yoğun olduğu, bu nedenle vatandaşların camiye gelmekte zorluk yaşadığı görüldü.

Cami1

İSTANBUL'DA CAMİLER DOLDU TAŞTI 

Bayram namazı öncesi Çamlıca Camii'nin dijital mahyasına, "Kavuşmak ya nasip", "Uğurlar ola", "Elveda" yazılırken Türk bayrağı da yansıtıldı. Namaz sonrası okunan hutbenin ardından cemaat bayramlaşarak camiden ayrıldı. Vatandaşlar cami çıkışı sırasında da yoğunluk oluşturdu. Ramazan Bayramı namazında Eyüpsultan Camisi'nde de vatandaşlar bir araya geldi. Süleymani'ye ve Fatih camileri de namaz vaktinde doldu. Cami içinde yer bulamayanlar bayram namazını avluda kıldı. Namaz sonrası camilerin avlu ve bahçesinde bir araya gelen cemaat bayramlaştı.

Kilis1

DEPREM BÖLGESİNDE BAYRAM 
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde, bayram namazı kılındı. İlçe merkezinde depremde bir minaresi yıkılan ancak diğer bölümlerinde hasar bulunmayan tarihi Kaptan Mehmet Paşa Camii'ne gelen çok sayıda İskenderunlu, namaz öncesinde bayramların önemine dikkat çekilen vaazı dinledi. Namazın kılınmasının ardından cemaat, cami içerisinde ve dışında bayramlaştı. Öte yandan, Türk Kızılay, cami çıkışında çeşitli ikramlarda bulundu.

GAZİANTEP 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Gaziantep, Malatya ve Kilis'te bayram namazı kılındı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki afetzedeler, Fatih Millet Camii'nde bayram namazı kıldı. Caminin dolması üzerine avluda da saf tutan cemaat, okunan dualara eşlik etti, namaz sonrası bayramlaştı.

KİLİS 

Kilis'te Ramazan Bayramı dolayısıyla camileri dolduran vatandaşlar, namaz kıldı, dua etti.Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camii'nde cami imamı namaz öncesi vaaz verdi. Yoğunluk nedeniyle bazı vatandaşlar namazlarını dışarıda kılmayı tercih etti.

MALATYA 
Malatya'da Yeşilyurt ilçesindeki Ahmediye Camii'nde vatandaşlar, bayram namazını kıldı. Cami imamı namaz öncesi vaaz verdi, tekbir ve duaların edildiği namazın ardından vatandaşlar, bayramlaştı. Darende ilçesinde bayram namazı "Somuncu Baba" adıyla bilinen Şeyh Hamid-i Veli türbesinin yer aldığı külliye içerisindeki camide kılındı. Namazın ardından camide ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i vatandaşlar tekbir ve salavatlarla ziyaret etti. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda kişinin de katıldığı programda, Darende Koordinatörü olarak ilçeye gelen Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Kaymakam Ökkeş Safa Türkoğlu da vatandaşlarla bayramlaştı. Bayramlaşmanın ardından vatandaşlar, Somuncu Baba ve Hulusi Efendi'nin türbesini ziyaret etti.

Editör: Yağmur Güzel