Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin batı ve iç kesimlerinde gökyüzü bulutlarla kaplanacak. Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı Karadeniz bölgesi ile Adana, Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Tokat'ın batı kesimlerinde sağanak ya da yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak.

1 13032024

YAĞIŞLARDA YEREL KUVVETLENME UYARISI

Meteoroloji, Çanakkale, Muğla ve İzmir'in kuzeyi ile iç kesimlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu ile Orta Toroslar'ın yüksek karlı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğunu belirtiyor. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı olasılığına karşı uyarıda bulunuluyor.

2 13032024

SICAKLIK DÜŞÜYOR, RÜZGAR GÜNEYDEN

Batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor. Rüzgarın genel olarak güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

3 13032024

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU VE SICAKLIK BEKLENTİLERİ

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, ara ara sağanak yağışlı hava hakim olacak ve sıcaklık 15 derece civarında seyredecek.
İstanbul: Parçalı, zaman zaman çok bulutlu gökyüzü altında, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. En yüksek sıcaklık 16 derece.
İzmir: Bulutların arasından güneş yüzünü gösterirken, 19 dereceye ulaşacak sıcaklıkla birlikte aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlar olacak.

4 13032024

Adana: Gün boyunca parçalı bulutluluk hakim olacak ve akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklık 24 dereceye kadar çıkacak.
Antalya: Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların eşlik edeceği 20 derece sıcaklık tahmin ediliyor.
Samsun, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır için de benzer şekilde parçalı bulutlu hava ve farklı sıcaklık değerleri öngörülüyor.

5 13032024

Editör: Mevlüt Peker