Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu tarafından organize edilen "Yüreğir'de Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz" etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Uyuşturucu bağımlılığı ile topyekün mücadeleye dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yürüyüşe, Adana Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yüreğir Belediyesi, Adana Müftülüğü ve birçok STK katılım sağladı. Kaymakam Mehmet Aksu tarafından gerçekleştirilen organizasyon vatandaşlar tarafından alkış aldı. 

adana-da-uyusturucuya-karsi-topyekun-mucadele-27aralik2023-5

Mehmet Aksu - Yüreğir Kaymakamı

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

İlçede uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu Süleyman Vahit Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 750 kişi, ellerinde ‘Bağımlılığı bitirmeye kararlıyız’ dövizleriyle tarihi Taşköprü’ye kadar yürüdü. Atandığı günden bu yana toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve gençlere destek olmak için çeşitli faaliyetlerde bulunan Kaymakam Aksu, "İlçemizde Bağımlılıkla mücadelede farkındanlık oluşturmak amacıyla, 'Yüreğir'de Bağımlılığa Karşı Birlikte Yürüyoruz' etkinliğini sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger'in katılımı ile gerçekleştirdik. Katkı sunan tüm paydaşlarmıza teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

adana-da-uyusturucuya-karsi-topyekun-mucadele-27aralik2023-2

"TEK ZENGİNLİĞİMİZ GENÇLERİMİZ"

Öte yandan Türkiye’nin en büyük zenginliğinin eğitimli genç nüfus olduğunu aktaran Vali Köşger, "Bu mücadele tek güvenlik güçleriyle olmaz. Bütün kurum ve kuruluşların bu mücadeleye sahip çıkması lazım. Çocuğundaki farklılığı ilk anlayacak kişi annedir. Annelerimizin önemi çok büyüktür. Bizim başka ülkelere göre üstünlüğümüz eğitimli genç nüfusumuz. Bizim başka bir zenginliğimiz yok. Petrolümüz, madenimiz yok. Sadece stratejik konumumuz ve gençlerimiz var. Gençlerimizi elimizden almaya yönelik organize bir çalışma var. Gençlerimizi uyuşturucu başta olmak üzere birçok alanda bağımlı yapmaya çalışıyorlar. Herkesten ricam ihbarlarınızı bizlere ulaştırın. Eğer çare bulunmuyorsa ihbarı bana ulaştırın ben gerekeni yapacağım. Söz veriyorum. Yavrularımızı elimizden almasınlar, kurda kuşa yem etmeyelim. Onlar başka ülkelerin, başka birimlerin askeri olmasın. Farkındalığı yükseltelim” ifadelerini kullandı.

adana-da-uyusturucuya-karsi-topyekun-mucadele-27aralik2023-3

KAYMAKAM AKSU'DAN ÖĞRETMENLERE 'HOŞGELDİN' ORGANİZASYONU

Geçtiğimiz aylarda Kaymakam Mehmet Aksu tarafından, ataması yapılan yaklaşık 400 aday öğretmene de "aramıza hoş geldin" organizasyonu düzenlenmişti. Yüreğir Kültür Merkezi’nde yaklaşık 400 aday öğretmenin katıldığı etkinlikte aday öğretmenler hem ilçedeki yöneticilerle hem de birbirleriyle tanışarak çok değerli bir başlangıcın ilk adımını atmıştı.

MEHMET AKSU KİMDİR? 

1985 yılında Diyarbakır’da doğdu. 2007 yılında Mersin Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Diyarbakır Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği Mesleğine başladı. Adana Seyhan İlçesinde Mülkiye Teftiş Stajı, Kırşehir İli Mucur İlçesinde Kaymakam Refikliği Stajı, Konya İli Doğanhisar İlçesinde 6 ay süre ile Kaymakam Vekilliği yaptı. 2010-2011 yıllarında ABD South Carolina Üniversitesinde Public Management and Leadership programını başarı ile tamamladı. 2012-2015 yılları arasında Uşak ili Ulubey ilçesi Kaymakamı, 2015-2017 yılları arasında Adıyaman İli Tut İlçesi Kaymakamı, 2017-2020 yılları arasında Erzurum ili Aşkale Kaymakamı ve 27.07.2020 - 24.08.2023 arasında Adana İmamoğlu Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra 24.08.2023 tarih ve  2023/388 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atandığı ilçemizdeki görevine başlamıştır. Evli ve iki erkek çocuk babası olan Kaymakam Aksu, İngilizce bilmektedir.

Editör: Ozan Barış Erim