Bayram ikramiyesi, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere 2 bayram ikramiyesi emeklilerin hesaplarına yatırılıyor. Bu yıl verilecek olan bayram ikramiyelerinde bir artış yapılması bekleniyordu.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bayram ikramiyelerine ilişkin zam sinyalini verirken, müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Bayram ikramiyesi zamlandı. Peki bayram ikramiyesi ne kadar oldu? Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? İşte emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 139

2024 ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emekli zamlı bayram ikramiyelerine ilişkin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulunmuştu. Ardından çalışmalar tamamlandı ve müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 2023 yılında 2 Bin TL olan emekli bayram ikramiyeleri zamlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını açıkladı. Yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emekliler, 2024 yılında toplam 6 bin lira ikramiye almış olacak.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 138

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Bayram ikramiyesi ne zaman verilecek? Zamlı bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? gibi soruların yanıtları milyonlarca emekli tarafından araştırılıyor. Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bayram ikramiyelerine yapılacak zam oranı belli oldu. 2023 yılında 2 Bin TL olan emekli bayram ikramiyeleri her bayram için 3 Bin TL oldu. 2024 yılında toplam 6 Bin Lira emekli bayram ikramiyesi alınacak. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 124

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte gündemde yerini alan zamlı bayram ikramiyeleri ödeme tarihleri merak ediliyor. Ramazan Bayramı, 10 Nisan itibarıyla idrak edilecek. Emekliye bayram ikramiyeleri ise genelde bayramdan önceki hafta hesaplara geçiyor. Dolayısıyla emekliler, Ramazan Bayramı haftası öncesi 1-9 Nisan tarihlerinde bütün ilk ikramiyeleri almış olacak. 

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 121

ZAMLI BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHLERİ

Zamlı bayram ikramiyesi, 2024 yılınde her bayram için 3 Bin TL, toplam iki bayram için 6 Bin TL olarak belirlendi. Zamlı bayram ikramiyeleri, emeklilerin hesaplarına bayramdan önce yatması bekleniyor. Buna göre; Emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi, 1-9 Nisan tarihleri arasında, emekli Kurban Bayrami ikramiye ödemesinin ise 10-15 Haziran tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.
 

Editör: Nurseli Fırat