Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü ve Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, 5-12 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Usta, il genelinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 15 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

ÖNEMLİ MİKTARDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında; 4 kilo 392 gram kubar esrar, 23 gram esrar, 5 gram toz esrar, 2 gram metamfetamin, 74 gram skunk ve 3 adet ectasy maddesi ve 13 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

ADALETTEN KAÇAMADILAR

Ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 64 bin 810 kişi sorgulandı ve aranan 302 kişi tespit edilerek 15’i gözaltına alındı, 4 kişi tutuklandı. Ayrıca, 21 bin 475 araç denetlendi ve 734 araca cezai işlem uygulandı, 43 araç ise trafikten men edildi.

VALİ USTA’DAN KARARLILIK MESAJI

Vali Usta, Bingöl'ü daha güvenli bir hale getirmek için yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayarak, "Bingöl'ümüzü daha huzurlu ve güvenli bir şehir yapmak için canla başla çalışıyoruz. 5-12 Şubat tarihleri arasında da bunu başardık. Desteklerinizle daha iyi sonuçlar elde etmeye devam edeceğiz. 'Önce insan' ilkesiyle görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

A W140660 01

Editör: Zeynep Baş