7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay başkanı olarak seçilen Zeki Yiğit'in görev süresinin dolacak olması sebebiyle, Danıştay başkanlık seçim süreci başlamıştı. Süreç tamamlandı ve Danıştay Başkanı yeniden Zeki Yiğit oldu. Peki Zeki Yiğit kimdir? İşte detaylar..

ZEKİ YİĞİT KİMDİR?

Zeki Yiğit, hukukçu ve Danıştay’ın 24. Başkanıdır. 10 Mayıs 1965 tarihinde Zonguldak Alaplı'da dünyaya gelen Yiğit, İlkokulu köyünde, ortaöğretimi Karadeniz Ereğli'de bitirmiştir. Eğitimine İstanbul'da devam eden Zeki Yiğit, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1987 yılında mezun olmuştur.

1991 yılında mesleğe adım atan Yiğit, Sütçüler ve Diyadin Cumhuriyet Savcılığı, Yeniçağa Hakimliği, Adalet Müfettişliği, Adalet Başmüfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Evli ve dört çocuk babasıdır. Türkiye'de yolsuzluğa açık risk alanlarının belirlenmesi ve yolsuzlukların önlenmesi konularında yapılan çalışmalara katılmıştır. 03.03.2011 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Danıştay Üyeliğine seçilmiştir. 2013 ve 2020 yılları arasında Yüksek Seçim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmuştur. Zeki Yiğit, 7 Mayıs 2020 tarihinde Danıştay Başkanlığına seçilmiştir. 4 yıllık görev süresinin dolacak olması sebebiyle bu yıl yeniden düzenlenen seçimlerde yeniden Danıştay Başkanı olarak seçilmiştir.

Editör: Nurseli Fırat