Ekran Haber'den Ceyda Bıyıklıoğlu'nun özel haberine göre; İstanbul Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Anka Otizm Spor Okulları’nda zihinsel engelli bir öğrenci, öğretmen şiddetinin hedefi olmuştu.  Öğretmen Veysel B.’nin yüzde 70 zihinsel engeli bulunan Kadir Aras’ı sopayla darbettiği iddia edilmiş ve anne, öğretmen hakkında şikayetçi olacağını söylemişti. Olayla ilgili Aras'ın annesi Telli Aras, yine ilk kez Ekran Haber'e konuştu ve olayın nasıl geliştiğini anlattı. 

OKUL YÖNETİMİ KABUL ETMEDİ

Acılı anne Aras, şu sözleri kullandı; "Çocuğum akşam saat altıda geldi ve ‘Anne hoca beni dövdü’ dedi. Nasıl dövdü, ne yaptı  diye sordum ‘Sopayla beni dövdü’ dedi. O an da elim ayağım boşaldı, hemen müdürünü aradım ‘böyle bir şey var’ dedim, kabul etmediler. ‘Benim çocuğum yalan söylemez’ diyerek telefonu kapattım. Sonra kardeşi geldi, ‘anne Kadir’e bakar mısın? Elinin üstü mosmor’ dedi. Bunun üstüne hemen üzerini çıkardık; bacakları, dizleri, kolu, bacağı ve karın bölgesi mosmor. Yani çocuğuma işkence çektirmişler. Bu resmen işkence başka bir şey değil. Yani bunu yapan hoca değil canavar.

Zihinsel Engelli Darb

"KİMSE DUYMADI MI BU ÇOCUĞUN SESİNİ"

Vücudundaki morlukları görünce zaten şoka girdim. Hala gerçekten şoktan çıkmış değilim. Hala çok çok üzgünüm. Benim çocuğum niye bu duruma düştü. Kimse duymadı mı çocuğumun sesini… Bir şey olduğu zaman ‘Yapma abi, yapma abi’ der ve gerçekten bunu sürekli düşünüyorum, uyuyamıyorum. Yani yapma demiştir. Kimse duymadı mı benim çocuğumun sesini?

"NASIL KIYABİLDİN SEN YA, HİÇ Mİ ACIMADIN?"

Güvenlik kamerasının çektiği videolarda durum belli oluyor. Çok neşeli giriyor odaya ardından topallayarak, morali bozuk bir şekilde çıkıyor. Hiç kimse demiyor mu ‘Kadir ne oldu sana?’ diye yani Kadir çünkü neşeli bir çocuk, mutlu bir çocuk. Kadir'in o mutsuzluğunu hiç kimse mi görmedi? Oradaki herkes sorumlu bu durumdan. Vücudundaki morlukları gördükten sonra darp raporu olmaya gittik. Hemen herkesle iletişime geçtik. Polise şikayet ettik ve 3 gündür bekliyoruz. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum bu canavarın. Benim çocuğum bebek gibi bunu nasıl yaptı ben anlamıyorum. Nasıl kıyabildin sen ya hiç mi acımadın?

8Eacce7C 77D1 4963 954F 92Dc419413E1

ÖĞRETMEN VE KURUMDAN ŞİKAYETÇİ OLACAK

Eski hocamız işten 1 ay önce çıkmış. Bunun bilgisini bana vermediler. Telafi için Kadir’in okula gelmesini istediler ben de gönderdim. Ben hala eski hocamız var sanıyorum. Sonra çocuk olanları anlatınca hemen müdüre, ‘Bugün Kadir ile kim ilgilendi?’ diye sordum. O hocanın böyle bir şey yapmayacağını biliyorum. Böyle sorunca hocanın değiştiğini söylediler. Ben de daha önce bana neden söylemedikleri konusunda tepki gösterdim. Bir aydır neler yapmış benim çocuğuma? Nasıl görmediniz? Müdürler dahil okuldaki herkes sorumlu bu durumdan. Hepsinin cezasını çekmesini istiyorum."

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu