Ziraat Bankası'nın 24 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen personel alım başvuruları, sınav sonuçlarına yoğun ilgi gösterilmesine neden oldu. Başvurusu kabul edilen adaylar 3 Aralık 2023 Pazar günü belirlenen merkezlerde sınava katıldı. Sınav sürecine ilişkin detaylar işe alım duyurularında yer aldı. Şimdi gözler Ziraat Bankası'nın personel alımı için yapılan yazılı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi.

ZİRAAT BANKASI SINAV SONUÇLARI NEREDE VE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın tamamlanmasının ardından gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi. Değerlendirme sonuçları, başarılı ve yedek adayların listesi de dahil olmak üzere Ziraat Bankası'nın resmi internet sitesi www.ziraatbank.com.tr adresinde yayınlanacak.

ZİRAAT BANKASI PERSONEL ALIMI SINAVI BAŞARI KRİTERLERİ

Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için adayların belirli kriterleri karşılaması gerekiyor. Sınavın her bölümü bir eleme barajı görevi görüyor. Adayların her bölümde soruların en az %50'sini doğru cevaplamaları (birinci bölümde en az 25, ikinci bölümde 20, üçüncü bölümde 25 doğru cevap) ve 60 puan veya üzerinde puan almaları gerekiyor.

ZİRAAT BANKASI SINAV SONUCU AÇIKLANDI MI?

Sınav sonuçları İstanbul Üniversitesi'nin https://ziraatbankisealim.istanbul.edu.tr/ internet adresinden duyurulacak.

Sınav itiraz süresi göz önünde bulundurulduğunda Ziraat Bankası sınav sonuçlarının 21 Aralık tarihine kadar açıklanması öngörülüyor.

ZİRAAT BANKASI SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ İÇİN PROSEDÜR

Yazılı sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyen adaylar, İstanbul Üniversitesi'nin sınav hizmetleri web sitesinde yer alan çevrimiçi formu doldurarak itirazda bulunabilecek. İtirazlar için son başvuru tarihinin 21 Aralık 2023 saat 17:00 olduğu belirtildi. Adayların itirazlarını iletmek için web sitesinde belirtilen prosedürü takip etmeleri gerekiyor.

Editör: Mevlüt Peker