Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek ve yarı final kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde, Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirildi. Kura çekiminde, kulüp temsilcileri ve TFF yetkilileri bir araya geldi.

SERİ BAŞLARI VE ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

Türk futbolunun devleri Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve RAMS Başakşehir'in seribaşı olarak belirlendiği kurada, Trabzonspor, MKE Ankaragücü, TÜMOSAN Konyaspor ve VavaCars Fatih Karagümrük de mücadele etme hakkı kazandı. Çeyrek final maçları, 27-29 Şubat tarihleri arasında tek maç üzerinden oynanacak. Heyecanın doruğa çıkacağı yarı final müsabakaları ise çift maç eleme usulüyle gerçekleştirilecek. Yarı final ve final mücadelelerinin tarihleri ilerleyen günlerde açıklanacak.

TFF BAŞKAN VEKİLİNDEN KUTLAMA

Kura çekimi öncesi konuşan TFF Başkan Vekili Yalçın Orhan, Ziraat Türkiye Kupası'nın Türk futbolu için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, çeyrek finale yükselen takımları kutladı. Orhan, kupanın futbolun gelişimine katkıda bulunan önemli bir yarışma olduğunu belirtti.

Ziraat Turkiye Kupasi Eslesmeler 12022024 Aa

ÇEYREK VE YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Ziraat Türkiye Kupası'nın çeyrek ve yarı final eşleşmeleri şu şekilde belirlendi:

Çeyrek Final:

Trabzonspor vs RAMS Başakşehir
Beşiktaş vs TÜMOSAN Konyaspor
MKE Ankaragücü vs Fenerbahçe
Galatasaray vs VavaCars Fatih Karagümrük

Yarı Final:

MKE Ankaragücü-Fenerbahçe galibi vs Beşiktaş-TÜMOSAN Konyaspor galibi
Galatasaray-VavaCars Fatih Karagümrük galibi vs Trabzonspor-RAMS Başakşehir galibi