Zombi virüsü nedir? Zombi virüsü mü geliyor? Bilim insanları, insanlığı yeni bir salgın tehdidiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Zombi Virüsü 1

Fransa'nın Aix-Marseille Üniversitesi'nden genetik profesörü Jean-Michel Claverie Kuzey Kutbu'ndaki Permafrost'tan alınan örnekleri test etti ve donmuş toprakların içindeki "zombi virüs" olarak adlandırdıkları Methuselah mikrop ve bakterilerinin yeni bir salgın tehdidi yaratabileceğini duyurdu. Peki; zombi virüsü nedir, belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Zombi Virüsü 4

Methuselah Zombi Virüsü

Küresel ısınma on binlerce yıl öncesine ait bakteri ve virüslerin yeniden canlanmasına sebep oluyor. Son olarak "zombi virüs" olarak adlandırdıkları Methuselah mikrop ve bakterilerinin yeni bir salgın tehdidi olarak ortaya çıktı.

Zombi Virüsü 5

Fransa'nın Aix-Marseille Üniversitesi'nden genetik profesörü Jean-Michel Claverie Kuzey Kutbu'ndaki Permafrost'tan alınan örnekleri test etti ve donmuş toprakların içindekilerin hala bulaşıcı olduğunu keşfetti.

Zombi Virüsü 3

Bilim insanları, "zombi virüs" olarak adlandırdıkları Methuselah mikroplarının bilim insanları tarafından izole edildiği belirtilirken bilim insanları kutuplardaki incelemeleri daha da yakından izlemeye karar verdiklerini duyurdu.

ZOMBİ HASTALIĞI BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Zombi hastalığının belirtileri genellikle hastalığın ileri aşamalarında ortaya çıkar ve şunları içerebilir:
  • Kilo Kaybı: Enfekte hayvanlar zamanla aşırı derecede zayıflar ve bu durum "wasting" (atrofi) olarak adlandırılır.
  • Koordinasyon Eksikliği: Hareketlerde belirgin koordinasyon kaybı ve dengesizlik gözlemlenebilir.
  • Davranış değişiklikleri: Hastalığı kapan hayvanların davranışlarında anormallikler görülebilir.
  • Salgılar ve su içme: Aşırı salya salgılama ve su içme davranışında artış meydana gelebilir.
  • Yeme problemleri: Yemek yeme zorluğu yaşanabilir.
  • Göz ve kulak duruşu değişiklikleri: Gözlerde donukluk ve kulaklarda anormal duruş görülür.
  • Fiziksel durumda bozulmalar: Genellikle kürklerde bakımsız bir görüntü ve matlaşma meydana gelebilir.
  • Hareketsizlik: Hareket etmeme veya normal aktivite seviyelerinde belirgin düşüş.

Potpuri-virüsü-nedir-acil-servis-7

Profesör Claverie Açıkladı

'Zombi virüsler' olarak da bilinen 'Methuselah mikropları' kuzey yarımkürenin yaklaşık yüzde 20'sini kaplayan donmuş topraklarda on binlerce yıl canlı kalabiliyor. Profesör Claverie, donmuş toprakların en önemli özelliğinin soğuk, karanlık ve oksijensiz olması olduğunu vurgulayarak "Bu biyolojik materyallerin korunması için mükemmel bir özellik.

eris-varyantı-virüs-sağlık-bakanı

Bir yoğurdu buraya koyarsanız 50.000 yıl sonra hâlâ yenilebilir olabilir." dedi. Bilim insanları, donmuş topraklarda uzun yıllar boyunca varlıklarını sürdürebilen bu mikropların iklim değişikliğinin etkisiyle serbest kalabileceği ve çeşitli canlı organizmalara zarar verebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. 

Editör: Nurseli Fırat