Şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği uygulaması öne çekildi. Kış lastiği özel araçlarda ise can ve mal güvenliği içinde sorunsuz seyahat için gerekiyor.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR? 2023

Zorunlu kış lastiği uygulamasının başladığı andan itibaren, zorunlu olmasına rağmen araçlarının lastiklerini kış lastiği ile değiştirmeyen işletmelere 2023 senesi için 2568 TL ceza uygulanacak.

Kış lastiği takmama cezası ise, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulacak “yeniden değerleme oranı” kapsamında 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla yeniden güncellenecek.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMA TARİHİ

İstanbul’da hava koşullarının seyri sebebiyle İstanbul Valiliği yeni bir açıklama yaparak, meteorolojik veriler ışığında, ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğunun bu seneye özel olarak 25 Kasım 2023 tarihine çekildiği duyurusunda bulundu.

KIŞ LASTİĞİ ZORUNLULUĞU NE ZAMAN BİTECEK?

1 Aralık’ta başlayan kış lastiği takma zorunluluğu uygulaması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı takvimine göre 1 Nisan 2024 tarihinde bitecek. Ancak uygulama süresi, meteorolojik verilere de bakılarak, yine hava koşullarının rutinden olumsuz seyretmesi durumunda uzatılabilecek.

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Zorunlu kış lastiği uygulamasının başladığı İstanbul’da hava koşulları da merak ediliyor. Özellikle kar yağışlarında trafiği içinden çıkılmaz hale gelen 7 tepe megakentte vatandaşlar, şehirleşme biçimi yüzünden kar yağışını bereket değil, maalesef eziyet olarak görüyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da 26 Kasım 2023 Pazar günü kar yağışı beklendiğini kaydederek, kurumlar arası iş birliğine son derece önem verdiklerinin altını çizdi.

Kaymakamlıkların il koordinasyon kurullarıyla gerekli tedbirleri sağlayacağını belirten İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul’da kar sürecini yüz akıyla atlatmayı hedeflediklerini bildirdi.

Editör: Mevlüt Peker