ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyaretinin ardından Ürdün'e gelerek Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüşme gerçekleştirdi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik başlattığı saldırılar 29. gününde sürerken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyaretinin ardından temaslarda bulunmak üzere Ürdün'e geldi. Başkent Amman'da Arap dışişleri bakanları ile bir araya gelecek olan Blinken, önce Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile Amman Oteli'nde buluştu. Görüşmede, Blinken Lübnan'ın savaşın dışında kalmasına yönelik çabalarını takdir ederken, ABD'nin Gazze Şeridi'nde sivillere insani yardım sağlama çabaları ele alındı.

ÜRDÜN DIŞİŞLERİYLE DE GÖRÜŞTÜ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile Amman'da bir araya geldi. Safadi, görüşmede Gazze Şeridi'ndeki şiddetli saldırıların derhal durdurulması ve insani felaketin sona erdirilmesi çağrısında bulunarak, bölgeye acil insani yardımların ulaştırılması ve sivillerin korunmasının önemini vurguladı.

Blinken ayrıca, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Ekselansları Şeyh Muhammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani ile de görüşürken, görüşmeye ilişkin bir açıklama yapılmadı.