Türkiye, Filistin, İran, Irak ya da Ortadoğu ve İslam ülkelerinden herhangi birinin bayrağı yakmanın, İslam karşıtı slogan atmanın, terör örgütü propagandası yapmanın polis korumasında gerçekleştirildiği Almanya’nın başbakanı Olaf Scholz, antisemitizmle ilgili çok net yasalarının bulunduğunu, İsrail bayrağı yakmanın, Yahudi karşıtı slogan atmanın ve masum insanların ölümünü alkışlamanın cezai bir suç olduğunu söyledi.

Mannheimer Morgen gazetesine açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, antisemit vakalar karşısında Almanya'daki vatandaşları "Yahudileri korumaya" davet ederek, "Hepimiz Almanya'daki Yahudilerin korunması için ayağa kalkmalıyız, bu aynı zamanda medeni cesaretle ilgili bir konu." ifadelerini kullandı.

Almanya'daki tüm Yahudi kurumlarının koruma altına alındığını söyleyen Olaf Scholz, "Antisemitizmi kabul etmeyeceğiz. Çok net yasalarımız var. İsrail bayraklarını yakmak cezai bir suçtur. Masum insanların ölümünü alkışlamak cezai bir suçtur. Yahudi karşıtı sloganlar atmak suçtur." diye konuştu.

Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, "Almanya'da Yahudilere saldıran herkes, tüm Almanlara saldırıyor demektir." değerlendirmesinde bulundu.

Alman kolluk kuvvetlerinin bu tür antisemitizm suçlarını cezalandırma görevi olduğunun altını çizen Almanya Şansölyesi Scholz, "Kolluk kuvvetleri, gerekli araçlara sahip ve bunları tutarlı bir şekilde kullanmalı." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA