Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonda araziye gömülü halde çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışmalar sonucunda terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenlendiği belirtildi.

KÜÇÜK CEPHANELİĞİ ARAZİYE GÖMMÜŞLER

Operasyon kapsamında, Bitlis'in il merkezi ile Hizan ve Tatvan kırsalında gerçekleştirilen tarama ve arama faaliyetlerinde çeşitli silah ve mühimmatların bulunduğu açıklandı. Ele geçirilen malzemeler arasında 1 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet keskin nişancı tüfeği, 1 adet el bombası, 1 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 3 adet roketatar sevk fişeği, 1 adet antitank roketatar başlığı, 1 adet ateşleme anahtar sistemi, 447 adet çeşitli çap ve markalarda mühimmat, 5 adet Kanas keskin nişancı tüfeği şarjörü, 3 adet keskin nişancı silah dürbünü, 1 adet holografik nişan aleti, 1 adet araç telsizi, 16 adet blok haline dönüştürülmüş pil, 200 metre elektrik kablosu, 2 adet mutfak tüpü, 1 adet muhtelif EYP yapım malzemeleri ve çok miktarda giyim, gıda ve yaşam malzemesi yer aldığı ifade edildi.

BAZILARI OLAY YERİNDE İMHA EDİLDİ

Ele geçirilen delil niteliği taşıyan malzemelerin Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alındığı, diğer malzemelerin ise yerinde imha edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla operasyonlarına devam edeceği vurgulandı.

Editör: Zeynep Baş