Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aralık ayında 2023 yılında ödenecek asgari ücret miktarını açıklarken beklenmedik gelişmeler olması halinde asgari ücretin yeniden değerlendirileceğini belirterek Mayıs ayını işaret etmişti.

ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM BEKLENTİSİ

5 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşının yüzde 36,4 artışla 7 bin 500 TL liraya yük yükseltilmesi kararı alındı. Erdoğan’ın Mayıs ayını işaret etmesi ve en düşük emekli maaşına düzenleme getirilmesinin ardından asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRET İÇİN KULİSLERDE KONUŞULAN RAKAMLAR

Show Haber’in haberine göre, beklentilerin artmasıyla tahminler de ortaya çıkmaya başladı. Edinilen kulis bilgisine göre, seçim öncesi asgari ücret 10 bin TL'nin üzerine çıkabilir.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRA ARTABİLİR

Asgari ücrete ilişkin bir başka tahmin ise en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artış yapılacağı yönünde. Bu tahmine göre, asgari ücretin 11 bin 500 lira olması anlamına geliyor.

VATANDAŞIN BEKLENTİSİ EN AZ 15 BİN TL

En güçlü tahminin asgari ücretin 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerden önce 10 bin liraya çıkması yönünde iken vatandaşlar ise asgari ücretin en az 15-20 bin lira olması gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim