Engelliler Haftası nedeniyle geçtiğimiz hafta Erzincan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Dedebağı ve Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Ergin Yılmaz tarafından Vali Mehmet Makas'a tanıtımı yapılan Akıllı Saat Projesi'yle ilgili önemli bir adım atıldı.

JANDARMADAN AİLELERE ZİYARET

Proje kapsamında saatlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Asayiş Şube Müdürü Jandarma Binbaşı Ergin Yılmaz, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Mert, Jandarma Astsubay Üstçavuş Zeynep Karaca ile zihinsel engelli vatandaşlarımız Gizem Polat, Dilan Polat ile Çağrı Altun ve aile bireyleri, Vali Yardımcımız Mehmet Deniz Arabacı’yı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 

Gerçekleşen ziyarette, zihinsel engelli 3 vatandaşa akıllı saat hediye eden Vali Yardımcısı Mehmet Deniz Arabacı, Valilik olarak şehrimizdeki tüm engelleri ortadan kaldırıp engelli kardeşlerimizin huzur içinde yaşamalarını tesis edecek çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, engelli vatandaşlara aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir ömür geçirmeleri temennisinde bulundu.

AKILLI SAAT PROJESİNİN AMACI

Akıllı Saat Projesi ile Erzincan İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Alzheimer hastası, zihinsel engelli vatandaşlar ile küçük yaşta çocukların çeşitli sebeplerle evlerinden ayrılarak kaybolmaları durumunda, kayıp şahısların yerinin konum olarak tespit edilerek en kısa sürede bulunması hedefleniyor.

Sim kartlı akıllı saatler vasıtasıyla kaybolan kişilerin, GSM baz istasyonlarından temin edilen en son konum sinyalinden faydalanılarak kolluk kuvvetleri tarafından bulunabileceği yerin tespitinin yapılabilmesi sağlanacak. Kimlik, aile ve iletişim bilgilerinin en kısa sürede tespitinin yapılabilmesi projenin esasını teşkil edecek. Bölgenin coğrafi yapısı ve genel iklim durumu dikkate alındığında; ihtiyaç sahibi vatandaşlara temin edilecek akıllı saat uygulaması ile kaybolan vatandaşlara kısa süre içerisinde bulunmaları, iş gücü ve zamandan tasarruf sağlanacak.


Editör: TE Bilisim