Kahramanmaraş merkezli depremlerin araştırılması için kurulan TBMM’de Depremleri Araştırma Komisyonu’nda kurum yetkilileri sunum yaptı.

ORDUYA ATILAN İFTİRALAR ÇÜRÜTÜLDÜ

Deprem sonrası ordunun sahaya geç indiği yönünde iddialar vardı. Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Ferdi Korkmaz, komisyona yaptığı sunumda telsiz kaydını dinleterek iddiaları çürüttü.

TUĞGENERAL HİDAYET ARIKAN 10 DAKİKA SONRA TALİMAT VERDİ

Ekran Haber’in edindiği bilgiye göre; depremden 10 dakika sonrasına ait olan telsiz kaydında konuşan kişinin Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan olduğu öğrenildi.

“TÜM PERSONEL DERHAL MESAİYE”

Dinletilen telsiz kaydında, Tuğgeneral Hidayet Arıkan’ın 11 ilde büyük yıkıma yol açan asrın felaketinin ardından hızlı bir refleks göstererek ekiplere ivedi bir şekilde mesaiye dönülmesi yönünde talimat verdiği duyuldu.

“KİMSE PANİK YAPMASIN”

Log kayıtlarının Jandarma Genel Komutanlığı'nda bulunduğu belirtilen telsiz kaydında tüm personeli soğukkanlı bir şekilde göreve çağıran Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arıkan’ın, deprem sonrası hemen harekete geçerek gerekli talimatları verdiği konuşmasında ilk olarak yardıma ihtiyacı olan vatandaşların tespit edilmesini söylediği duyuldu.

Tuğgeneral Hidayet Arıkan’ın telsiz kaydındaki talimatı şu şekilde;  

 “Bütün arkadaşlarım derhal mesaiye. İlk olarak yardıma ihtiyacı olan vatandaş var mı, derhal tespit. Bütün aracımız gerecimiz, teçhizatımız, her şeyimiz, vatandaşlarımıza yardım etmek üzere çok ivedi çok ivedi, herkes mesaiye gelsin. Bütün birlik kendi personelinizi, ailenizi güvene aldıysanız, derhal herkes mesaiye. Hiç kimse panik yapmasın arkadaşlar. Allah beterinden korusun. Şu saatten itibaren soğukkanlı ve yardım edecek şekilde bütün aracınızı, gerecinizi hazırlıyorsunuz.”

Editör: TE Bilisim