Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre; Türkiye genelinde güvenlik güçleri, ‘inançlı, inatçı ve kararlılıkla’ terörle mücadeleye devam ediyor. Manisa İl jandarma Komutanlığı, Şehzadeler ve Gölmarmara ilçelerinde terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG’nin faaliyetlerini tespit etti.  Örgüt faaliyetlerinin tespit edilmesinin ardından harekete geçen jandarma ekipleri, örgütün deşifre edilmesi ve terör olaylarının engellenmesi için çalışmalara başladı.

2 TERÖR ŞÜPHELİSİNE GÖZALTI

Halkın huzur ve güvenliği için terörle mücadele faaliyetlerini etki bir şekilde sürdüren jandarma ekipleri, terörün kökünü kurutmak adına düğmeye bastı. Dün gerçekleştirilen operasyonlarda 2 şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına aldı. TEM ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerine başlandığı öğrenildi.

JASAT HEPSİNİ TEK TEK YAKALADI

Öte yandan Manisa’nın Turgutlu ve Akhisar ilçelerinde de İlçe Jandarma Komutanlıkları, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalaması olan şahıslar için harekete geçti. Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 6 şüpheli yakalandı.

TURGUTLU’DA 3 FİRARİ ENSELENDİ

Turgutlu’da "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası olan U.Y., "hırsızlık" suçundan hakkında kesinleşmiş 5 yıl 3 ay hapis cezası olan U.B. ve "dolandırıcılık" suçundan hakkında kesinleşmiş 6 yıl 2 ay hapis cezası olan A.D., JASAT timleri tarafından yakalandı.

3 FİRARİ DE AKHİSAR’DA PAKETLENDİ

Akhisar ilçesinde ise “silahla yağma ve hırsızlık" suçundan hakkında kesinleşmiş 13 yıl 6 ay hapis cezası olan M.K., "uyuşturucu madde bulundurmak" suçundan hakkında kesinleşmiş 4 yıl hapis cezası olan E.Ş. ile "cinsel istismar" suçundan hakkında kesinleşmiş 1 yıl 3 ay hapis cezası olan F.Ş. isimli şahıslar yakalandı. 

JASAT’ın başarılı çalışmaları sonucunda yakalanan 6 firarinin çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

25 YILLIK FİRARİ HAPSİ BOYLADI

Ayrıca, Şehzadeler ilçesinde de İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda "kasten öldürmek" suçundan hakkında “müebbet hapis” cezası olan R.S. isimli şahıs da yakalandı. 25 yıldır firari olarak aranan şahsın, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim