Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararını bugün öğle saatlerinde imzalaması bekleniyor. Erdoğan’ın sözlü olarak da imza sonrası açıklama yapabileceği ifade ediliyor. Bu kararın açıklanmasının ardından gözler Resmi Gazete’de olacak.

SEÇİM KARARI MÜKERRER SAYIDA YAYIMLANABİLİR

Ancak, Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, Resmi Gazete için gece saatleri beklenmeyebilir. Ankara kulislerinde bu kararın gün içerisinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanmasının yüksek olasılık olduğu ifade ediliyor.

YSK’NIN İLK KARARLARI NE OLACAK?

Kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasının hemen ardından YSK’nın toplanması da bekleniyor. Bu kapsamda YSK’nın bugün akşam saatlerine doğru toplanmasının yüksek olasılık olduğu ifade ediliyor. Peki YSK toplanırsa ilk kararları ne olacak? Yüksek Seçim Kurulu’nun ilk gün iki karar alması bekleniyor. Önceki seçimlerde de olduğu gibi bu kararlar; istifa etmesi gereken kamu görevlileri ile illerin çıkaracağı milletvekili sayılarının ilanına ilişkin olacak. Seçim takvimi ise daha sonra ilan edilecek. YSK kamu görevlilerine ilişkin kararında, hangi kamu görevlilerinin vekil adaylığı durumunda ve hangi süre aralığında istifa etmesi gerektiğini belirtecek.

Editör: TE Bilisim