Bitlis AK Parti Milletvekilliği aday adayı olmak için İstanbul Küçükçekmece Kaymakamlığı görevini bırakan Turan Bedirhanoğlu, başvurusunu yaptı.

2015’TE DE ADAY OLMUŞTU

Bedirhanoğlu, 2015 seçimlerinde de "2023 vizyonuna uygun büyük Türkiye idealine ve yeni anayasa çalışmalarına katkı sunmak amacıyla istifa ediyorum" diyerek AK Parti Bitlis Milletvekilliği aday adayı olmak için Şırnak Vali Yardımcılığı görevini bırakmıştı.

Öte yandan vali yardımcılığı görevini yürütürken 2016 yılında Şırnak Belediyesine kayyum olarak atanan Bedirhanoğlu, burada da başarılı çalışmalar yürütmüştü.

TURAN BEDİRHANOĞLU KİMDİR?

1984 yılında Bitlis’te doğan Turan Bedirhanoğlu, 2006 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde ‘Türk ve Osmanlı Bürokrasisi’ hakkında Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı.

Ordu ili Çatalpınar ve Çaybaşı ilçelerinde Kaymakam Vekilliği yaptı. 2014 yılında ise Müşterek Kararname ile Şırnak Vali Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevini sürdürürken 2016 yılında Şırnak Belediyesine kayyum olarak atandı. 2019 yılında İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığına atandı.

Editör: TE Bilisim