Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta 4.1 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından değerlendirmelerde bulundu. Görür, "Malatya fayı üzerinde olan ve yakınında bulunan yerlerde daha özenli olunmalıdır. Bunu da son depremler bu faya stres transfer etmiş olabilir diye söylüyorum" dedi.
Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine ilişkin yaptığı değerlendirmede depremin büyüklüğü ve sonrasında yaşanabilecek muhtemel olayları anlattı. Görür İstanbul’da beklenen depremin büyüklüğünün 7,2-7,6 arası olacağını yıkılan binalar nedeniyle sokaklara giriş çıkış olmayacağını belirtti.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden 6 ay sonra Antalya, Bingöl, Malatya ve Diyarbakır'da 4'ten büyük depremler meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür ise İstanbul depreminin zamanlamasıyla ilgili çarpıcı yeni bir açıklamada bulundu.
Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı canlı yayın programında, Doğu Anadolu ve Marmara'da yaşanması muhtemel depremlerle ilgili uyarılarda bulundu. 6 Şubat depremlerinin dengeyi bozduğunu aktaran Görür, "2,5 milyon insan ölümle burun buruna kalır. Vereceğimiz can kaybı inanılmaz boyutta olur" diye konuştu.
Prof. Dr. Naci Görür, Konya ve Erzurum'da gerçekleşen depremlerin ardından uyarıda bulundu. Görür Erzurum'daki depremle ilgili, "6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu’da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme zonu için de geçerli" değerlendirmesini yaptı.
Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'da meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinden bu yöne bir transfer olduğunu ancak Elazığ depremi olduğu için endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir çalıştayda Marmara ve İstanbul'da yaşanması beklenen olası depreme ilişkin uyarılarını yineledi. Minimum 7,2 ile 7,6’ya varacak deprem beklendiğini kaydeden Görür, "Uyarılarımızı ne aziz halkımız, ne yerel yönetimler, ne de merkezi hükümet duydu" diyerek sitem etti.
Karadeniz'deki sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketine değinen Prof. Dr. Naci Görür, acilen bir 'Afet Bakanlığı' kurulması gerektiğini söyledi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bir kez daha uyarıda bulundu. Haritada iki bölgeyi işaret eden Görür, "Yerel yönetimler Adana Havzasına doğru alanlarda ‘deprem dirençli yerleşim alanları’ oluşturma çalışmalarını ihmal etmemeli." ifadesini kullandı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Belediyelerin riskli yapıları boşaltma çalışmaları sürdürürken uzmanlardan da uyarılar gelmeye devam ediyor. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, iki fayın kırılması durumunda beklenen depremin 7,2 ile 7,6 arasında değişeceğini belirtti. Görür "Avrupa Yakası deprem yönünden Asya Yakası'na göre daha riskli." olduğunun da altını çizdi.
Prof. Dr. Naci Görür, artçı depremlerin devam ettiği bölgelerde beton dökmenin sakıncalı olduğunu söyledi. Betonun pirizlenme sürecinde ciddi çatlak ve tahribatlar alabileceğine dikkat çeken Görür, "Beton görevini göremez hale gelebilir" dedi.
Yıllar öncesinden Kahramanmaraş’taki depremleri defalarca işaret eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den "İlk kez söylüyorum, bütün Türkiye duysun” diyerek yeni bir uyarı geldi. ‘Endişe ediyoruz’ diyerek deprem riski altında olan 2 yeri açıklayan Görür, bilimsel araştırmaların zamanın geldiğini gösterdiğini belirterek İstanbul depremi için ise "İstanbul'da durum hiç iyi değil. Nasıl 3 gün önce 'Maraş'tan endişe ediyoruz' diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul'dan endişe ediyorum” dedi.
Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 11 Nisan 2022'de Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından, "Doğu Anadolu Fayı üzerinde Erkenek, Çelikhan, Kahramanmaraş Türkoğlu yörelerinde bundan sonraki depremlerin oralarda olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.