Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenledi. Avusturyalı mevkidaşının Gazze konusundaki çifte standartlı yaklaşımından rahatsız olan Dışişleri Bakanı Fidan, İsrail’in işgalci bir güç olduğunu, savaşın durup dururken çıkmadığını söyledi. Hakan Fidan, “Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi.” dedi.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (4)

BAKAN HAKAN FİDAN’DAN HOLOKOST HATIRLATMASI

Bakan Hakan Fidan, "Masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesi o kadar yanlış" ifadelerini kullandı. Bakan Fidan, "İsrail'in binlerce masum Filistinliyi sistematik şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi soykırım fiilidir" diye konuştu.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (2)

AVUSTURYALI BAKAN'DAN HAMAS'A İFTİRA

Hamas'ı defalarca "terör örgütü" olarak tanımlayan Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, yüzde 70'i çocuk ve kadından oluşan 35 binden fazla sivil can kaybını görmezden gelerek, defalarca yalanlanmasına ve tek bir delil bulunmamasına rağmen Hamas'ın 7 Ekim'de İsrailli kadınları kaçırarak tecavüz ettiği, bebekleri katlettiği iftirasını attı.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (7)

ORTAK BASIN TOPLANTISI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin-İsrail meselesinde İsrail'in işgalci bir güç olduğunu belirterek, "İsrail'in binlerce masum Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, bir insanlık suçudur. Bu bir soykırım teşebbüsüdür, soykırım fiilidir." dedi. Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile bakanlıktaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (1)

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI VE GÜNÜMÜZ

Hakan Fidan, İkinci Dünya Savaşı'nda gerçekleşen talihsiz hadiselerden dolayı Almanya'nın, Avusturya'nın ve bazı Avrupa ülkelerinin takındığı tavrı anladıklarını vurgulayarak, "Dün yapılan ne kadar yanlışsa bugün yapılan da o kadar yanlış. Dün masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa, bugün masum Filistinli çocukların, annelerin gece yataklarında uyurken büyük bombalarla öldürülmeleri o derece yanlış." ifadesini kullandı.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (9)

İNSANİ PRENSİPLER

Avrupalı muhataplarına prensiplerden hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Fidan, "Kimin yaptığına değil, ne yapıldığına bakalım. Kınamamız gereken şey sivilleri öldürmenin kendisidir. Yanında olmamız gereken ise ezilenler ve öldürülenlerdir. Tarihte zulme uğrayanların bugün zulmeden olmalarını mazur göremeyiz." dedi.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (10)

İSRAİL'İN İŞGALİ

Fidan, Filistin-İsrail meselesinde İsrail'in işgalci bir güç olduğunu ve bu savaşın durup dururken çıkmadığını, "bir işgalin" söz konusu olduğunu belirtti. İşgalin, her geçen gün farklı formlarda devam ettiğini ve Filistinlilerin topraklarının çalındığını vurguladı.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (5)

ULUSLARARASI TOPLUMUN SESSİZLİĞİ

Uluslararası toplumun bu işgali durdurmada ve baskı kurmada yetersiz kaldığını ifade eden Fidan, "Herkes biliyordu ki bir patlama olacak ve bu patlama 7 Ekim'de oldu. Biz, sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadık. Ama aynı şekilde İsrail'in binlerce masum Filistinliyi yedi aydır sistematik bir şekilde öldürmesi, milyonlarca insanı yerlerinden etmesi ve koca bir yerleşim yerini yaşanamaz hale getirmesi, bir insanlık suçudur. Bu bir soykırım teşebbüsüdür, soykırım fiilidir." dedi.

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (6)

Hakan Fidan Avusturya Alexander Schallenberg 14052024 Aa (8)