Hamas, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısının ardından Tel Aviv yönetimini doğrudan sorumlu tuttuğunu ifade etti.

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in gerçekleri çarpıtmaya çalıştığını ve saldırıda en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Açıklamada, "İsrail, hastaneyi hedef alarak 23 ambulansı vurdu ve 3 binin üzerinde Filistinli sivili, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğu, öldürdü." denildi.

Açıklamada, İsrail'in 120 bin konutu yıktığı ve bu saldırının sorumluluğunun tamamen İsrail'e ait olduğu vurgulandı. Ayrıca, saldırının ABD'nin sağladığı özel silahlarla gerçekleştirildiği belirtildi. Hamas, Birleşmiş Milletler ve diğer ülkeleri, İsrail'in bu eylemlerini kınamaya ve İsrail'in saldırılarını durdurmaya çağırdı.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

7 Ekim'de Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e karşı geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli gruplar, Gazze-İsrail sınırındaki bir sınır kapısını ele geçirerek İsrail topraklarına girdi. İsrail ordusu da Gazze'ye hava saldırıları düzenledi.

Bu saldırılarda İsrail'den 1405 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 968 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'de 3 bin 300 kişinin öldüğünü ve 13 bin kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise 62 Filistinli hayatını kaybetti ve yaklaşık 1250 kişi yaralandı. İsrail'in saldırıları sonucu 13 gazeteci de yaşamını yitirdi.

Lübnan sınırında ise 8 Ekim'de İsrail ve Hizbullah arasında çıkan çatışmalarda 11 kişi öldü. Lübnan'dan yapılan saldırılarda 3 İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği son saldırıda ise 500'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Enkaz altında ise yüzlerce ceset olduğu düşünülüyor.

Kaynak: AA