Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Genel Kurulunda yaptığı konuşmayı tamamladıktan sonra fenalaşan ve hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat ettiğini duyurdu.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde basına açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iki gün önce rahatsızlanan ve Bilkent Şehir Hastanesine getirilen Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in genel durumunun dün geceden itibaren bozulmaya başladığını, bugün yoğun bakım servisinde yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 11.50’de vefat ettiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hasan Bitmez’e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi ve “Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

HASAN BİTMEZ’İN VEFAT HABERİ SONRASI TBMM’DEKİ BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNE ARA VERİLDİ

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat haberi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) derin bir üzüntüye neden oldu. Bitmez'in vefatı üzerine, Meclis'te devam eden 2024 yılı bütçe görüşmelerine ara verildi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ ÖNDER'DEN ACI HABER DUYURUSU

Genel Kurulda, Kültür ve Turizm ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının 2024 yılı bütçeleri üzerine yapılan tartışmalar sırasında, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'e Hasan Bitmez'in vefat haberi ulaştı. Önder, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın konuşmasını keserek, "Acı haber geldi, grup başkanvekillerini arkaya davet ediyorum." diyerek birleşime 20 dakika ara verdi. Aranın ardından Sırrı Süreyya Önder, Hasan Bitmez'in vefat haberini teessürle duyurdu ve cenaze töreni düzenleneceğini bildirdi.

SİYASİ PARTİLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi Grubu'na başsağlığı diledi. Erhan Usta, TBMM'de alınması gereken tedbirlerin yetersizliğine dikkat çekti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Hasan Bitmez'in vefatını büyük bir teessürle öğrendiklerini belirtti. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM tarihinde ilk defa kürsüde kalp krizi geçiren ve yaşama tutunamayan bir kayıp yaşandığını ifade etti. CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal, Hasan Bitmez'in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiklerini ve bu kaybın dünya tarihinde bir ilk olduğunu dile getirdi.

AK PARTİ VE BAKANLARDAN TAZİYE MESAJLARI

AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Hasan Bitmez'in vefat haberini büyük bir teessürle aldıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Hasan Bitmez için taziye dileklerini iletti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Hasan Bitmez'in milletvekilliği süresince gösterdiği çalışmalara şahitlik ettiklerini ve kendisine Allah'tan rahmet dilediklerini ifade etti.

HASAN BİTMEZ'İN ANISINA SAYGI

Hasan Bitmez'in vefatı, TBMM'de siyasi parti temsilcileri ve bakanlar tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Hasan Bitmez'in cenaze töreni ve defin işlemleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı. TBMM Genel Kurulu, Hasan Bitmez'in anısına saygı göstererek, bütçe görüşmelerine ara verdi ve tüm siyasi partilerden başsağlığı mesajları geldi.

Bu olay, Meclis tarihinde nadir yaşanan bir durum olarak kayıtlara geçerken, bilhassa hemen kürsü gerisinde bulunan mermer basamaklar olmak üzere milletvekillerinin sağlık güvenliği konusunda alınması gereken önlemlerin önemini gündeme getirdi.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU, HASAN BİTMEZ’İN VEFATI SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in TBMM Genel Kurulunda yaşanan trajik olay sonrası vefatı üzerine duygusal bir açıklama yaptı. Bitmez'in görevi başında vefat etmesini, onun davasına olan sadakatinin bir göstergesi olarak nitelendirdi.

BİR DAVANIN ADANMIŞLIĞI

Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Bilkent Şehir Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, Hasan Bitmez'in hayatını davasına adadığını ve bu uğurda görev yaparken hayatını kaybettiğini belirtti. Bitmez'in Türk siyasi tarihinde önemli bir yer edindiğini ve Mecliste güçlü bir şekilde görüşlerini ifade ettikten sonra kalp krizi geçirdiğini anlattı.

SİYASİ VE KAMU ÇEVRELERİNDEN TAZİYE MESAJLARI

Hasan Bitmez'in vefatı, siyasi ve kamu çevrelerinden geniş bir yankı uyandırdı. TBMM grup başkanvekilleri ve diğer siyasi liderler, hastaneye gelerek Bitmez'in ailesine ve partisine taziye dileklerini iletti. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca gibi pek çok önemli isim, Bitmez'in ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

DİPLOMATİK VE SİYASİ CAMİANIN ORTAK ÜZÜNTÜSÜ

Bitmez'in vefatı, Türkiye'nin siyasi ve diplomatik çevrelerinde derin bir üzüntüye yol açtı. Ahmet Davutoğlu'nun da vurguladığı gibi, Hasan Bitmez, hayatını ideallerine adadığı bir dava için yaşamış ve bu uğurda hayata veda etmiş bir kişiydi.

HASAN BİTMEZ KİMDİR?

1969 yılında Giresun'da doğan Hasan Bitmez, eğitim hayatına El-Ezher Üniversitesi'nde devam ederek yüksek öğrenimini tamamladı. Bitmez, sivil toplum kuruluşlarına olan katkılarıyla tanınan bir isimdi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAKİ ROLÜ VE KATKILARI

Hasan Bitmez, Gebze İmam-Hatip Lisesi Mezunlar Derneği, Milli Gençlik Vakfı, Anadolu Gençlik Dergisi, International Islamic Federation of Student Organizations ve International Youth Form gibi önemli kuruluşlarda kuruculuk ve başkanlık görevleri üstlendi. Ayrıca, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde de çeşitli kademelerde görev aldı.

SİYASİ KARİYERİ VE ULUSLARARASI GÖREVLERİ

Hasan Bitmez, siyasi kariyerinde de önemli görevler üstlendi. Avrupa Birliği Uyum Komisyonu ile Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak görev yapan Hasan Bitmez, aynı zamanda İslam Birliği Araştırmaları Merkezi Başkanlığı ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı pozisyonlarında da bulundu.

KİŞİSEL YAŞAMI VE DİL BİLGİSİ

Hasan Bitmez, Arapça ve İngilizce dillerine hakimdi. Evli ve bir çocuk babası olan Hasan Bitmez, hem kişisel hem de profesyonel yaşamında saygın bir konuma sahipti. Sivil toplum ve siyaset alanındaki çalışmalarıyla tanınan Hasan Bitmez, toplumsal ve kültürel konularda aktif bir rol oynadı.

TBMM ÇATISI ALTINDA 4. MİLLETVEKİLİ ÖLÜMÜ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bir kez daha trajik bir olaya sahne oldu. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, Genel Kurul konuşması sırasında rahatsızlanarak yaşamını yitirdi. Bu olay, TBMM tarihinde milletvekilinin görev başında hayatını kaybetmesi açısından dördüncü vakayı oluşturuyor.

ACI GÜNÜN DETAYLARI

12 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu, 2024 yılı bütçe görüşmeleri için toplanmıştı. Saadet Partisi adına söz alan Bitmez, yaklaşık 22 dakikalık bir konuşma yaptı. Konuşmasını tamamlayıp Genel Kurulu selamladığı sırada, saat 13.10 civarında, aniden fenalaşarak yere yığıldı. Başını mermer basamağa çarpan Bitmez'e ilk müdahale, mecliste bulunan doktor milletvekilleri tarafından yapıldı. Kalp masajı uygulanan Bitmez, hemen hastaneye kaldırıldı.

UMUT VE BEKLEYİŞTEN SONRA GELEN ÜZÜCÜ HABER

Hasan Bitmez, hastaneye kaldırılmasından yaklaşık 47 saat sonra hayatını kaybetti. Meclis kürsüsünde yaşanan bu trajik olay, TBMM'nin ve Türk siyasetinin yasını tutmasına neden oldu. Bitmez'in ani vefatı, parlamentonun çalışma koşulları ve milletvekillerinin sağlık durumları hakkında yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

HASAN BİTMEZ İÇİN TBMM’DE TÖREN DÜZENLENECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), kaybettiği Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez için bugün anlamlı bir tören düzenleyecek. TBMM'de düzenlenecek cenaze töreninin ardından Hasan Bitmez, yarın İstanbul'da Fatih Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Merkezefendi Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak. Bu tören, Hasan Bitmez'in hayatına ve hizmetlerine saygı duruşunda bulunmak için bir araya gelen siyasi liderler, meslektaşları ve halkın katılımıyla gerçekleşecek. Vefatı TBMM'nin yanı sıra tüm Türkiye'de derin bir üzüntü yaratan Hasan Bitmez'i pek çok insan saygıyla hatırlayacak.

DAHA ÖNCE TBMM’DE 3 MİLLETVEKİLİ VEFAT ETMİŞTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), geçmişten günümüze kadar dört milletvekilinin vefatına tanıklık etmiş bir kurum olarak tarihte önemli bir yere sahip.

MECLİSİN İLK ACI KAYBI: HALİT PAŞA

Meclis tarihindeki ilk milletvekili ölümü, 10 Şubat 1925'te meydana geldi. Ardahan Milletvekili Halit Paşa, bir tartışma sırasında silahla yaralandı ve 14 Şubat 1925'te hayatını kaybetti. Bu olay, TBMM'nin ilk dönemlerinde yaşanan siyasi gerilimin bir yansımasıydı.

1989'DA MEHMET ABDURRAZAK CEYLAN'IN VEFATI

Siirt Milletvekilleri İdris Arıkan ve Zeki Çeliker arasındaki tartışmayı ayırmaya çalışırken, 29 Mart 1989'da DYP Siirt Milletvekili Mehmet Abdurrazak Ceylan, göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

2001'DE FEVZİ ŞIHANLIOĞLU'NUN TRAJEDİSİ

TBMM'de 30 Ocak 2001'de yaşanan içtüzük değişikliği görüşmeleri sırasında çıkan arbedede, DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu kalp krizi geçirerek vefat etti.

Bu dört vaka, TBMM'nin sadece Türkiye'nin siyasi hayatının merkezi olmakla kalmayıp, aynı zamanda zorlu anların ve trajik kayıpların da yaşandığı bir mekan olduğunu ortaya koydu. Her biri, Türk siyasi tarihinde önemli birer not olarak kalacak ve gelecekte benzer durumların önlenmesi için alınacak önlemlere ışık tutacak.

HASAN BİTMEZ’İN TBMM’DEKİ SON KONUŞMASI >>>

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak yere düşen ve başını mermer merdivenlere çarptıktan sonra milletvekillerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, son konuşmasında “İsrail’in işgalci, vahşi, cani, siyonizmin tetikçisi ve siyonist bir terör örgütü” olduğunu haykırmış ve sözlerini Sezai Karakoç’un şiirindeki “Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar!” diyerek tamamlamıştı.

HASAN BİTMEZ, SEZAİ KARAKOÇ'UN ŞİİRİNİ OKUMUŞTU >>>

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, "İsrail işgalcidir, vahşidir, canidir, siyonizmin tetikçisi ve siyonist bir terör örgütüdür. Aksini iddia ve ifade etmek şuur eksikliğidir. Siyonist İsrail, Filistin'de dünden bugüne gözümüzün önünde işgalini sürdürüyor ve terörün şiddetini artırıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Bitmez, konuşmasını Sezai Karakoç’un şu sözleriyle tamamlamıştı:

“Onlar sanıyorlar ki;
Biz sussak mesele kalmayacak.
Halbuki biz sussak, tarih susmayacak.
Tarih sussa, hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki;
Bizden kurtulsalar mesele kalmayacak.
Halbuki bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar.
Vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar.
Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar!”

Editör: Mevlüt Peker