MİT Başkanlığı tarafından yürütülen istihbari çalışmalarda, hakkında çıkan yakalama kararı sonrasında saklanan HDP Diyarbakır milletvekili Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK unsurları tarafından yasadışı şekilde yurtdışına kaçırma arayışında olduğu tespit edildi.

TERÖRİST SEVGİLİSİ İLE FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Adıyaman kırsalında yaptığı operasyonda etkisiz hale getirilen terörist Volkan Boran'ın cep telefonundan, Semra Güzel ile silahlı ve samimi fotoğraflarının ortaya çıkmasının ardından Mart ayı başında Güzel'in dokunulmazlığı kaldırılarak "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

SAHTE KİMLİK DÜZENLEMİŞ

Alınan istihbaratın ardından yapılan uzun soluklu takip sonrasın İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkikatı ekiplerinin yaptığı ortak çalışma sonrasın Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile 59 D… 606 plakalı araç ile Edirne istikametine giderken yakalandı

GÖÇMEN KAÇAKÇISI VE ÖRGÜT ÜYESİYLE YAKALANDI

Güzel ile birlikte göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığı ihlallerinden suç kaydı bulunan A. G. ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçundan kaydı bulunan F. D. gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim