Azerbaycan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminde, halkın büyük bir çoğunluğunun desteğini alarak yüzde 92,12 oy oranıyla zafer kazanan İlham Aliyev, yemin ederek resmi olarak görevine başladı. Bu, Aliyev'in beşinci kez cumhurbaşkanı seçilmesi olarak kayıtlara geçti.

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa1

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa2

MİLLİ MECLİS'TE YEMİN TÖRENİ

Azerbaycan Milli Meclisi'nde düzenlenen yemin töreniyle, İlham Aliyev'in cumhurbaşkanlığı dönemi resmen başlamış oldu. Törende, Anayasa Mahkemesi Başkanı Ferhat Abdullayev, Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu'nun seçim sonuçlarını onayladığını ve İlham Aliyev'in cumhurbaşkanı olarak resmen göreve başladığını duyurdu.

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa3

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa5

ANAYASAYA BAĞLILIK VE HALKA HİZMET SÖZÜ

İlham Aliyev, törende Azerbaycan Anayasası'na el basarak, cumhurbaşkanlığı görevi süresince anayasaya bağlı kalacağına, devletin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünü koruyacağına ve halkına liyakatle hizmet edeceğine dair yemin etti. Ardından, Kur'an-ı Kerim'e el basarak, Azerbaycan halkının yüzyıllar boyunca oluşturduğu milli ve manevi değerlere sadık kalacağını ve bu değerleri her zaman yücelteceğini belirtti.

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa6

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa7

TÖRENDE MİLLİ MARŞ VE BAYRAK VURGUSU

Yemin töreni, Azerbaycan Milli Marşı'nın çalınması ve İlham Aliyev'in Azerbaycan bayrağını öperek saygı gösterisiyle son buldu. Bu tören, Aliyev'in Azerbaycan halkına olan bağlılığını ve ülkenin geleceği için taşıdığı sorumluluğu bir kez daha vurguladı.

Ilham Aliyev Azerbaycan Yemin 14022024 Aa8

Editör: Mevlüt Peker