Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne düzenlediği ve 471 insanın ölümüne neden olan bombalı saldırı sebebiyle KKTC genelinde 3 günlük milli yas ilan etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Resmi Gazetesi'nde yayımlanan karara göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu, 17 Ekim 2023 tarihinde Filistin'in Gazze kentinde masum sivil halka yönelik gerçekleştirilen ve bir hastanenin vurulması sonucu çok sayıda insanın yaşamını yitirmesi ve yaralanması sebebiyle, 19 Ekim 2023 tarihinden 21 Ekim 2023 gün batımına kadar Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde milli yas ilan edilmesi kararı aldı.

3 günlük ulusal yas kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TÜRKİYE DE 3 GÜNLÜK MİLLİ YAS İLAN ETMİŞTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'de yaşanan saldırılar sonucu yaşamını yitiren binlerce masum çocuk ve sivil anısına Türkiye'de 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini bildirmişti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Filistin'de yaşanan acıları derinden hissediyoruz. Masum siviller ve çocuklardan oluşan binlerce şehidimizi anmak adına ülkemizde 3 günlük milli yas ilan edilmiştir." demişti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında ayrıca milli yas ilanına ilişkin resmi karara da yer verilmişti.

Söz konusu kararda, "İsrail'in sivillere yönelik saldırıları ve 17 Ekim 2023'te bir hastaneye gerçekleştirdiği saldırı sonucu yaşamını yitiren ve yaralanan kişilere duyduğumuz derin üzüntü nedeniyle, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla 3 günlük milli yas ilan edilmiştir. Bu süre zarfında tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerimizde 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneş batımına kadar bayraklar yarıya indirilecektir." deniliyordu.

Kaynak: AA