Türkiye'nin dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlanacak. Bu özel günün hava durumuyla ilgili detaylar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşıldı. İşte yurt genelinde beklenen hava koşulları:

BATI VE KUZEYDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre, Trakya bölgesinde yağmurlar etkili olacak. Ege ve Marmara bölgelerinde ise kuvvetli lodos hakim olacak. Özellikle batı bölgelerde toz taşınımı için uyarı yapıldı. Diğer bölgelerin ise genellikle az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

YAĞMURLAR VE TOZ TAŞINIMI İÇİN UYARILAR

Yapılan değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimleri ile Manisa ve Antalya'nın kuzeybatısı gece saatlerinden itibaren yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sahne olacak. Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de toz taşınımı yaşanması bekleniyor.

SICAKLIK VE RÜZGAR BİLGİSİ

Hava sıcaklıklarının güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece arasında artış göstermesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarların genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

İstanbul: Yağmurlu, 22°
Ankara: Bulutlu, 28°
İzmir: Kısmen Güneşli, 28°
Antalya: Parçalı Bulutlu, 26°
Trabzon: Parçalı Bulutlu, 18°
Bursa: Bulutlu, 25°
Adana: Kısmen Güneşli, 32°
Diyarbakır: Güneşli, 29°
Gaziantep: Güneşli, 30°
Ağrı: Parçalı Bulutlu, 21°

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT!

Meteoroloji, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de beklenen toz taşınımı nedeniyle olası olumsuz şartlara karşı halkın dikkatli ve tedbirli olmasını tavsiye ediyor.

Editör: Mevlüt Peker