Almanya Frankfurt'ta doğan ve yaşamını Türkiye'de sürdüren 40 yaşındaki Kader Dedeyi, ablası olarak bildiği Yurdagül Başaran tarafından 11 yıl önce telefonla arandı. Ölüm döşeğinde olduğunu söyleyen Başaran'ın, sözde kardeşine bir itirafta bulunduğu öğrenildi.

'TECAVÜZE UĞRAMIŞ'

Kendisinin Kader Dedeyi'nin ablası değil de, annesi olduğunu söyleyen Yurdagül Başaran, oğlu gerçek babasının kim olduğunu öğrenmek isteyince, Almanya yolunda yıllar önce evli bir adam tarafından tecavüze uğrayarak hamile kaldığını anlattı.

ALMANYA'DA DOĞURUP, TÜRKİYE'YE GÖNDERDİ

Yurdagül Başaran, Almanya’ya gitmek için pasaport işlemlerini yaptığı sırada, bir polis memurunun kendisine yardımcı olacağını söylemesi üzerine işlemlerine devam etti. Ancak iddiasına göre 18 yaşındayken bu adam tarafından tecavüze uğradı. Böyle bir durum yaşadığı için utanç duyduğunu söyleyen Başaran, oğluna, kendisini Almanya'da doğurup, daha sonra Türkiye'ye dedesinin ve anneannesinin yanına gönderdiğini açıkladı.

2 GÜN SONRA VEFAT ETTİ

İtirafından 2 gün sonra vefat etti. O yaşa kadar dedesi ve ninesinin gerçek anne babası olduğunu zanneden Kader Dedeyi, "Sen üveysin, başkasının oğlusun ya da annen başkası gibi herhangi bir söylemde bulunmadılar bana" dedi.

DNA TESTİ YAPTIRDI

Kendisinden hayatı boyunca gizlenen her şeyi öğrenen Kader Dedeyi, gerçekleri kanıtlayabilmek amacıyla bir takım testler ve araştırmalar yaptı. Önce, doğum belgelerinin Frankfurt'ta olduğunu öğrendi. Daha sonra DNA testi yaptırdı ve Yurdagül Başaran'ın gerçekten annesi olduğunu kanıtlamış oldu. 

"SENİN KABUSUNUM"

Babasına da ulaşan Dedeyi onu arayarak, "Yıllar evvel işlediğin bir hatanın sonucuyum. Aslında senin kabusunum. En kısa zamanda görüşmemiz lazım" ifadelerinde bulunduğunu söyledi. 

'SONUÇ YÜZDE 99.99 ÇIKTI'

Babası ile görüşemediğini, bir yıl sonra onun da vefat ettiğini söyleyen Kader Dedeyi, mahkeme kararıyla kemikten parça alınarak DNA testi yaptırdığını ve sonucun yüzde 99.99 çıkarak, iletişime geçtiği kşinin gerçek babası olduğunun kanıtlanmış olduğunu paylaştı.

Editör: TE Bilisim