Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Malatya dahil 11 ili etkisi altına alan depremlerin ardından, Malatya'da ikamet eden Yasemin Karaali, iki kızını da yanına alarak Ankara'ya geldi. Devletin depremzedeler için sağladığı, 1 yıl boyunca ödenecek, 3 bin liralık barınma yardımına başvurmak istedi. Ancak e-devlet uygulamasından başvuru yapmak istediği sırada, ikamet adresinde bir başkasının kaydının göründüğünü söyledi. Kaydedilene göre, o işlem birkaç gün önce gerçekleştirildi.

'SU FATURASI BELGESİYLE EVİ KENDİNİN BEYAN ETTİ'

İddiaya göre Yasemin Karaali'nin eski ev sahibi, devletten yardım alabilmek için kendini sahte beyanla Karaali'nin ikamet adresinde gösterdi. Bir su faturası belgesiyle evi kendinin beyan edip, Karaali ve iki kızını evden çıkarttı.

SAVCILIĞA GİDEREK ŞİKAYETÇİ OLDU

Yasemin hanım kendi ikamet ettiği eve bir başkasının kayıtlı olması üzerine savcılığa giderek şikayetçi oldu. Evin şimdiki sahibinin de olan bitene şaşırdığı, savcıya, genç kadının kiracısı olduğunu beyan ettiği öğrenildi. 

"YARDIMDAN FAYDALANAMIYORUM"

Yasemin Karaali, sorunun çözülmesini ve devletin kendisine yardım eli uzatmasını beklediğini belirterek, "Ben şu an hiçbir şekilde yardımdan faydalanamıyorum. Depremzedeyim ve 2 kızım var. Mağdurum" dedi.
 

Editör: TE Bilisim