Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden birisi olan Gaziantep’te görevli olan polis memuru T.F.A.’nın enkazdan çıkan parayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla suçlanıyordu. İddiaların ardından Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. Soruşturmayı titiz bir şekilde yürüten başsavcılık, olaya ilişkin polis merkezindeki güvenlik kamerası görüntülerini de incelemesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin ifadesini aldı.

“SUÇ SENİN ÜZERİNE KALACAK, 140 BİN LİRAYI YERİNE KOY”

Ekran Haber, şüpheli polisin savcılıkta verdiği ifadeye ulaştı. Ortadan kaybolan paraya ilişkin ifadesinde komiserinin teslimi kendisi aldığı için suçun üzerine kalacağını söyleyerek kendisini korkuttuğunu ve 140 bin lirayı yerine koyarak bu olayın üzerinin kapatılacağını söylediğini iddia eden şüpheli T.F.A, komiserinin teklifine ikna olduktan sonra bozdurduğu dövizlerle birlikte birikmiş parasını getirip emanet odasına koyduğunu söyledi. Daha sonra ise “bir anda suç üzerime kaldı” diyen şüpheli T.F.A, gözaltına alındığını belirtti.

SUÇU KABUL ETMEDİ

Üzerinde parayla çıktığına ilişkin bir görüntünün olmadığını belirten şüpheli “Ayrıca 140 Bin TL bulunduğuna dair görüntüde yoktur” diyerek üzerine atılı suçu kabul etmediğini söyledi. Şüphelinin avukatı ise ifadenin ardından müvekkilinin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını talep etti.

MAHKEMDEN TUTUKLAMA KARARI

Savcılık ifadesinin ardından şüpheli hakkında hazırlanan iddianame doğrultusunda Gaziantep 6. Sulh Ceza Hâkimliği, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100. Maddesi gereği “suçların işlendiği hususunda kuvvetli şüphe sebebinin varlığı” nedeniyle şüpheli T.F.A hakkında tutuklama kararı verdi.

EKRAN HABER POLİSİN İFADESİNE ULAŞTI

Enkazdan çıktıktan sonra polise teslim edilen Durmuşlar ailesine ait 140 bin lira paranın ortadan kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında polis memuru T.F.A, ifadesinde paranın nerede olduğunu tespit etmek için birlikte kamera görüntülerini izlediği komiseri tarafından kendisine “Teslimi sen aldığın için bu olay senin üzerine kalacak ve 8 yıl ceza alacaksın” dediğini belirtti.

“KOMİSER BENİ KORKUTARAK İKNA ETTİ”

Komiser S.’nin daha sonra ise olayın kapatılması için bu paranın yerine konulması gerektiğini sonrasında ise sahibi hiç çıkmayan ve mirasçısı olmayan paradan 140 bin TL’yi alıp kendisine teslim edeceğini söyleyerek kendisinden 140 bin TL istediğini belirten T.F.A, ifadesinde “Ben bu teklife sıcak bakmadım. Bu parayı almadığımı benimle alakası olmadığını söyleyerek kendisinin de para vermesi gerektiğini söyledim. Kendisi nakit parasının olmadığını, altınlarının olduğunu o sebeple bu parayı veremeyeceğini söyledi. Beni de bu şekilde korkutarak ikna etti.” dedi.

“KOMİSERİMDEN PARA İSTEDİM VERMEDİ”

Bunun üzerine banka hesaplarındaki parası ve bozdurduğu dövizleriyle birlikte 125 bin TL teslim etmek için polis merkezine geldiğini belirten T.F.A, eksiği kapatması için komiser S.’den para istediğini ancak onun vermemesi üzerine bankadan çekeceğini söylediğini belirttiği ifadesinde şunları kaydetti:  

“Saat 10:30 sıralarında beraber dolaşmak için karakoldan çıktık. Ben karakolun yanında bulunan eve girip bahse konu emanetlere ilişkin bütün tutanak, kamera kaydı görüntülerinin olduğu bana ait olan istatistik tuttuğum için kendime özel olarak sakladığım flash belleğimi almaya gittim. Amacım flash bellekte bulunan bilgileri tekrar inceleyerek paranın nereye gittiğini bulmaktı.”

RESMİ BELGELERİ DIŞARI ÇIKARTMIŞ

Resmi belgelerin neden dışarıda olduğuna ilişkin soruya ise T.F.A, “Özellikle benim teslim aldığım ve teslim ettiğim eşyalara ilişkin bilgi ve belgeler ile benim teslim ederken kayıt altına aldığım görüntüler bu flash bellekte bulunmaktadır. Bu flash bellekte bulunan her tutanak karakolda yoktur. O sebeple almak istedim.” cevabını verdi. Şüpheli “resmi belgelerin neden karakola teslim edilmediği” sorusuna ise “bilmiyorum” cevabını verdi.

POŞETTE NEDEN FAZLA PARA ÇIKTI?

Daha sonra ise bankadan çektiği parayı komiser S’yi bulamadığı için emanet odasına kendisinin koyduğunu belirten T.F.A, depo kısmında bahse konu poşet içerisinde 140,900 TL bulunmasına ilişkin sorulan soruya “benim toplamda 145 Bin TL vardı. Ben içerisinden saymadan tahmini olarak 5 Bin TL olabileceğini düşündüğüm banknotumu bu para içinden aldım. Saymadığım için 900 TL poşette kalmış olabilir” cevabını verdi.  

Bunun ardından komiser S. ve başka bir komiser ile birlikte müdürle konuştuktan sonra üçü birlikte parayı almak için depoya indiklerini belirten T.F.A, daha sonra baş komiserlerinin geldiğini ve komiser S.’nin kutudan parayı almasının ardından yukarı çıktıklarını söyledi.  

“SUÇ ÜZERİME KALDI”

Kendisi başka odada beklerken ‘parayı bıraktığı için’ kendisini şüpheli konumuna getirdiklerini belirtip gözaltına alındığını söyleyen TFA, ifadesinde “Ben onların yanından ayrıldıktan sonra ne olduysa bir anda suç benim üzerime kaldı. Komiserin bir sebepten sıkıştığını ve suçu bana attığını düşünüyorum” dedi.

İFADESİNDE ÇELİŞTİ

Kamera kayıtlarında şüpheli polis memurunun ifade ettiği gibi 3 ailenin eşyalarının tek torbada olmadığının anlaşılmasının üzerine çelişkili duruma ilişkin sorulan soruya şüpheli T.F.A, “Ben tek bir poşetin içerisinde bulunduğunu söyleyerek yanlış ifade ettim. 3 farklı delil poşeti vardı. Bu 3 farklı delil poşeti 3 farklı ailenin eşyalarıydı” cevabını verdi.

“SAHTE DOLARDI” İDDİASI

Görüntüler izlendikten sonra şüpheli T.F.A’nın eşyaları teşhis ettirirken aileye “sahte dolar olduğunu” söyleyerek delil poşeti içerisinden çıkardığı pembe renkli karton torbayı kenara koyduğu, delil teşhis işleminin ardından ise şüphelinin delil poşetlerinden bir kısmını alarak odadan çıkardığı görüldü. Bu delil poşetlerini nezarethanaye götürdüğünü beyan eden şüpheli, tekrar emanet odasına gelip delil poşetlerinin dış kısmında duran pembe karton torbayı siyah sandalyeye koyduğu görüldü.

KAMERA AÇISINDAN ÇIKTI

Karton torba ve delil poşetlerini eline alan şüpheli T.F.A’nın kamera açısından çıktığı, duvarla dolap arasındaki boşluğa yöneldiği ve poşetleri tutarken kollarını yukarıya doğru kaldırdıktan sonra tekrar sandalyenin bulunduğu kamera görüş açısına girdiğinde ise pembe renkli karton kutunun elinde bulunmadığı görüldü. Kamera kayıtlarında delil poşetinin göründüğü haliyle içerisinde pembe renkli karton kutunun görülmediği görüldü. Şüphelinin delil poşetlerini alarak odadan çıktığı görüldü.

PEMBE RENKLİ KARTON TORBA NEREDE?

Görüntülerdeki duruma ilişkin ifadesinde “Ben o esnada pembe karton kutuyu delil poşetinin içerisine koydum” diyen şüpheli, görüntülerde birden fazla delil poşeti ve pembe karton kutu elindeyken kamera açısının tam görmediği aralığa girip kollarını kaldırdığında ne yaptığına ilişkin soruya ise “Ben karton kutuyu delil poşetine koyduğuma eminim. Çünkü orada başka bir eşya kalmamıştı” cevabını verdi.

Editör: TE Bilisim