Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin 11 kentte yol açtığı büyük yıkımın ardından deprem riski altında olan İstanbul’da vatandaşlar çevrelerindeki imara aykırı bir şekilde yapılan yapılara tepki göstermeye başladı.

'TADİLAT' DEDİ, KAÇAK KAT ÇIKTI!

İstanbul’un Bağcılar ilçesine Bağlı Çınar Mahallesi’nde bulunan Can Apartmanı’nın 4. katında oturan kat maliki iddiaya göre en üst katı kaçak çıktı. Bu yaptığı usulsüzlüğü örtbas edebilmek için de kendi katına dış cephe yapıyormuş süsü verdi.

4 KATLIYDI, 5 KATLI OLDU

Binanın normal şeklinin 4 kat olduğunu belirten bir vatandaş,  üçgen çatının yıkılarak bir kat daha çıkıldığını iddia etti. Dört katlı bir binaya kaçak kat çıkılmasına vatandaş tepki gösterirken kaçak kat mal sahibi ise “Benim evim vardı. Tadilat yaptırdım. Dış cepheyi de mantolama yapıyorum. Kaçak değil” diyerek 5. kat çıkıldığı iddialarını yalanladı. Mal sahibi tadilat diyerek iddiaları yalanlasa da binanın önceki hali ile şimdiki haline bakıldığında 4 katlı binaya kaçak kat çıkıldığı gerçeği ortadaydı.

PES DEDİRTEN SAVUNMA

Fakat “mantolama dışında bir şey yok “ diyen mal sahibi pişkinlikten taviz vermedi. Duruma tepki gösteren vatandaş ise “Mantolama yapmasının amacı zaten bunu örtbas etmek.” dedi.

‘HEPSİ KAÇAK BENİMKİ DEĞİL’ PİŞKİNLİĞİ

Kendini “Sadece tahta var benim üzerimde. Ben binaya normal bir ağırlık verdiysem ne yapıyorsa yapsınlar. Hanımefendi hiç kimsenin şu anda 3. kattan sonra hepsi kaçak.” Diyerek savunan mal sahibi “Şu anda siz kaçak kat çıktığınızı kabul ediyorsunuz?” sorusuna ise “Yok, yok kabul etmiyorum” cevabını verdi.

AKILLARA ZİYAN SAVUNMA: ‘HEPSİ KAÇAK’

Binada hissesinin olduğunu belirten ve ek bir kat yaptırmasının normal olduğunu savunan mal sahibi, “İmar kanununa uygun mu yaptınız. Binanın yapı ruhsatında var mı bir kat daha çıkmak?” sorusuna ise “Ben belediyeden cezamı da yemişim her şeyi yemişim” diyerek tepki göstererek kaçtı. İddiaları yanıtsız bırakıp gittikten sonra geri gelen mal sahibi, “Hepsi kaçak. Şunların hepsinin 3. 4. katları komple İstanbul’un yarısı kaçak sadece ben mantolama yapıyorum.” diyerek akıllara ziyan bir savunma yaptı.

KAÇAK YAPI YIKILACAK”

İddiaların ardından olay yerine gelen Bağcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik ekibi “Biz de burada 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 32. ve 42. maddelerine göre yasal işlem sürecimizi başlattık” diyerek kaçak katın kontrollü şekilde yıkılacağını belirtti.

Editör: TE Bilisim