Türkiye’nin ilk güvenlik korucusu ve ilçe olmasını sağladığı Güçlükonak’ın 33 yıldır Belediye Başkanı olan Bahattin Aktuğ, hayatını Ekran Haber’e anlattı.

KÜÇÜK YAŞTA BABASIZ KALDI

Babasını 7-8 yaşlarındayken kaybeden Bahattin Aktuğ, küçük yaşta babasız kaldıktan sonra annesinin kendilerini yetiştirdiğini söyledi.


Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ (Baho Ağa)

PKK’YLA MÜCADELE

Geçimlerini işçilik, çiftçilik ve hayvancılık gibi işler yaparak sürdürdüklerini belirten Bahattin Aktuğ, terör örgütü PKK piyasa çıktıktan sonra uğraştıkları tüm işlerden vazgeçerek PKK ile mücadele etmeye başladıklarını söyledi.

‘YA PKK’LI OLACAKTIM YA DA DEVLETÇİ’

Terör örgütü PKK’nın ortaya çıktığı dönemde muhtar olan Aktuğ’un önünde 2 seçenek vardı. “Ya PKK’lı olacaktım ya da devletçi olacaktım” diyen Aktuğ şunları söyledi:

PKK’lıların kendisine yaptığı “bizden yana olun” teklifine “sizden yana olmam” cevabını verdiğini söyleyen Aktuğ, teklifi reddedilince örgütün “PKK’lı olacaksınız. Sona son gelişimiz” diyerek ısrar etmesine de “hayır” cevabını verdiğini belirtti.

TÜRKİYE’NİN İLK GÜVENLİK KORUCUSU

1985 yılında Türkiye’nin ilk güvenlik korucusu olan Aktuğ, doğup büyüdüğü toprakları terör örgütü PKK’dan korumaya başladı. Her gün çatışma olduğunu ve bölgenin PKK’lılarla dolu olduğunu ifade eden Aktuğ, “Her tarafta PKK dolaşıyordu. Biz bunu kabul etmedik.” dedi.

“İLK SİLAH BANA VERİLDİ”

PKK’nın tehditlerine boyun eğmeyen Bahattin Aktuğ, Türkiye’nin ilk korucusu olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

“Benim silahım yok bir şeyim yok. Bana silah verdiler. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimse korucu olmamış. Ben iyi biliyorum. İlk silahı olan da benim.”

“ARİF KOMUTAN ÇOK ÇALIŞKAN”

Komutanlar ve yüksek makamlar tarafından sevildiğini belirten Aktuğ, PKK düşmanı ve çok çalışkan bir komutan olduğunun altını çizerek Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i çok sevdiğini söyledi.

Aktuğ, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin’e ilişkin sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“ARİF PAŞA KAHRAMAN BİR KOMUTAN”

“Zorlu günlerimizde Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Paşa hep yanımızda oldu, bizlere kol kanat geldi. Arif Paşamızı çok eskiden, 1992 yılından beri tanırım çok çalışkan, kahraman ve cesur bir komutandır.”

AYNI ZAMANDA AŞİRET AĞASI

Gençliğini ve ömrünü terörle mücadeleye adayan Aktuğ, 12 çocuğunu okutup meslek sahibi yaptı. Ayrıca binlerce mensubu olan aşiretin ağası da olan Aktuğ, aşiret mensuplarıyla çok yakından her sorunlarında yanlarında oldu.

GÜÇLÜKONAK’I İLÇE YAPTI

Aktuğ’un gideni geleni, suyu, yolu olmayan kırsal köy olan Güçlükonak için ise mücadelesi hiç bitmedi. Güçlükonak’ın ilçe olması için elinden gelen mücadeleyi veren Aktuğ, devlete müracaat ederek ilçe olmasını sağladı.

34 YILDIR BELEDİYE BAŞKANI

1990 yılında Güçlükonak ilçe, Bahattin Aktuğ da ilçenin ilk belediye başkanı oldu.  Tam 7 dönem 34 yıldır Güçlükonak’ın belediye başkanlığını yapan Aktuğ, yıllar içinde büyük yenilikler yaparak küçük ilçenin kaderini değiştirdi.

“BEN ARTIK SON VERİYORUM”

İlçede yavaş yavaş binaların yapıldığını ve su ve yolların getirildiğini belirten Aktuğ, başkan seçildiği günden bugüne ilçeye hizmet ediyor. Terörle mücadelede şehit olan şehitleri her nefesinde rahmet ve minnetle anan Güçlükonak’ın tarihine adını altın harflerle Baho Ağa, 2024 yılına kadar görev başında olacak. “ben artık son veriyorum” diyen Aktuğ, görev süresi bittikten sonra ise başkanlığı bırakacak.

Editör: TE Bilisim