Almanya'nın Hannover kentinde, PKK terör örgütü yandaşları, Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna taş ve sopayla saldırdı. Saldırı sonucunda binanın giriş kapısında hasar meydana geldi.

PROVOKASYONUN KAYNAĞI: NEVRUZ KUTLAMALARI

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Hannover kentinde, terör örgütü yandaşları, belediyenin Nevruz kutlamaları için verdiği yürüyüş izninin ardından Türkiye'nin Hannover Başkonsolosluğuna taş ve sopayla saldırdı.

Almanya Hannover Baskonsoloslugu Baskin 27032024 1

BAŞKONSOLOS GÜL ÖZGE KAYA, ALMAN YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

Uluslararası Demokratlar Birliği Aşağı Saksonya Başkanı İlhami Oğuz, saldırının ardından Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya ile görüştüğünü belirtti. Başkonsolos Kaya'nın Alman yetkililerle temasa geçerek olayın aydınlatılması ve Türk sivil toplum kuruluşlarının güvenliğinin sağlanması talebinde bulunduğu aktarıldı.

Almanya Hannover Baskonsoloslugu Baskin 27032024 2

BELÇİKA'DA DA BENZER PROVOKASYONLAR

Belçika'nın Leuven şehrinde Nevruz kutlamaları sırasında başlayan olaylar, ülkenin farklı şehirlerine sıçradı. Heusden Zolder şehrinde Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı bölgelerde saldırılar gerçekleşti. PKK yandaşlarının saldırıları, Brüksel ve Liege gibi büyük şehirlere de yayıldı. Saldırılarda Türklere ait iş yerleri ve araçlar hedef alındı, cami ve Ülkü Ocakları binası ateşe verildi. Saldırganlar, Türk ailelere ait araçlara zarar vererek kundaklama eylemleri gerçekleştirdi.

Editör: Mevlüt Peker