Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA'DA KUVVETLİ SAĞANAK

Yağışların, Marmara (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısı yapıldı. Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Sağanak yağış ve kar: Meteoroloji'den 9 il için uyarı - 3

İÇ ANADOLU VE DOĞU ANADOLU'DA BUZLANMAYA DİKKAT

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. Akşam saatlerinde ve gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzeybatı kesimleri ile Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Gizli Buzlanma Nedir? Nasıl Anlaşılır? | Lastik Sipariş

SICAKLIK 8-10 DERECE DÜŞÜYOR

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede 8 ilâ 10 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Sağanak yağış ve kar: Meteoroloji'den 9 il için uyarı - 6

MARMARA VE EGE'DE KUVVETLİ FIRTINA

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. İstanbul Valiliği, kent genelinde öğle saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen kuvvetli fırtınaya karşı vatandaşları uyardı.

Sağanak yağış ve kar: Meteoroloji'den 9 il için uyarı - 2

MARMARA'DA 9 KENT İÇİN SARI ALARM

Meteoroloji, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki 9 kent için "sarı" alarm verdi! Yağışların, Marmara (Bilecik hariç), Kuzey Ege kıyıları ile Batı ve Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Editör: Ozan Barış Erim