Geçen hafta araç kullandığı sırada yaşadığı rahatsızlık sonrası trafik kazası geçiren ve yoğun bakımda tedavisi süren tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca'dan sevenlerini üzen haber geldi.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Uca'nın dün entübe edildiği ve ilk 72 saatin çok kritik olduğu bildirilmişti.

METİN UCA HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık durumuna dair verilen bilgide tedbir amaçlı entübe edildiği duyurulan Metin Uca hayatını kaybetti.

Metin Uca'nın vefat haberini menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Baykara paylaşımında, "Metin Ucamızı kaybettik. Kalbimiz acıyor" ifadelerine yer verdi.

METİN UCA'YA NE OLDU?

Metin Uca geçtiğimiz haftalarda sosyal medya hesabından yaptığı “Trafik kazası geçirdim.” açıklamasıyla şaşırtmıştı. Mesajı okuyanlar, Metin Uca’nın kaza bilgisini kendisi vermesi sebebiyle durumunun ağır olmadığını düşünmüştü. Ancak Metin Uca’nın yoğun bakıma kaldırılmasıyla birlikte takipçileri ve hayranları büyük şok yaşamıştı. Ünlü sunucu ve televizyon programcısı Metin Uca’nın uzun süre yoğun bakımda tutulması ise sevenlerinin hem merak etmesine hem de korkmasına neden olmuştu.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Metin Uca, Bursa’da bir etkinlik için menajeri Kübra Kalem Baykara ile birlikte yola çıktığını, Dilovası oksijen çıkışında bir anda direksiyon başında baygınlık geçirdiğini ve ancak ağaca çarparak durabildiğini ifade etmişti. Hastanede doktorlar tarafından yapılan ilk tetkiklerde boyun şah damarının her ikisinde de tıkanıklık olduğu ve bu nedenle baygınlık geçirerek kaza yaptığını belirten Metin Uca, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı Nöroloji Yoğun Bakım İnme Merkezi’nde bir hafta süre müşahede altında olacağını, doktorların pıhtıları eritme ve tıkanıklığı giderme operasyonları yapacağını dile getirmişti.

METİN UCA KİMDİR?

1961'de İstanbul'da, Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya gelen Metin Uca, bürokrat bir ailenin ferdi olarak hayatının büyük kısmını Ankara ve İstanbul'da geçirdi. Ankara'da eğitimini tamamlayan Uca, Kimya ve Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve Gazetecilik alanlarında eğitim aldı. Askerliğini Van Erciş'te tankçı asteğmen olarak tamamlayan Uca, 1987'de Anadolu Ajansı'na muhabir olarak katıldı ve pek çok ödül kazandı.

1999 ve 2000 yıllarında TRT'de çalışmaya başlayan Uca, daha sonra Kanal D Ankara bürosunda görev aldı. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star TV'de muhabirlik ve programcılık yaptı. 1999'dan itibaren İstanbul'da sabah programları, yarışma programları ve sahne gösterileri yaparak tanındı. 1999-2003 yılları arasında Star TV'de 'Günaydın Türkiye' sabah şovunu sundu ve 700 bölümlük 'Passaparola' ile TRT'de 'Miras' programlarının sunuculuğunu ve yaratıcılığını üstlendi. Show TV, ATV ve Star TV'de farklı stüdyo programlarına imza attı. Uca'nın kitapları, toplamda 300 bin satışa ulaşarak günlük yaşama eğlenceli bir bakış sundu.