Geçtiğimiz günlerde aldığı bir karar ile genel tasarımını Instagram'a benzetmeye çalışacağını gösteren Twitter, yeni bir özellik üzerinde daha çalıştığını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre bundan sonra bot ve otomatik paylaşım yapan hesaplar, artık özel bir etikete sahip olacaklar. Bu sayede kullanıcılar, otomatik ve bot hesaplarla ilgili bilgi sahibi olabilecekler..

Twitter'da otomatik paylaşım yapan pek çok hesap var. Bu hesaplar, günün belirli saatlerinde ya da belirli aralıklarla, aynı içeriğin güncel halini paylaşıyorlar. Bu bir hava durumu bildirimi ya da günlük koronavirüs vaka sayısı ile ilgili çeşitli veriler olabiliyor. İşte Twitter'ın kısıtlı bir geliştirici kitlesiyle test etmeye başladığı yeni özellik, bu tür hesapları etiketleyecek.

Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre test edilen yeni etiket, kullanıcıların akış sayfalarında da karşılarına çıkacak. Yani hesabın bot olup olmadığının anlaşılması için o hesaba giriş yapılması gerekmeyecek. Bu sayede kullanıcılar, takip ettikleri sayfalarla ilgili bilgi edinme imkanı yakalamış olacaklar.

Editör: TE Bilisim