Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Manisa Alaşehir ilçe Devlet Hastanesi bahçesine Uçak Kardeşler Gıda Seracılık Uluslararası Nakliye Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılacak olan Prefabrik Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin protokolü Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında imzalandı. Aynı zamanda MHP ve MYK üyesi de olan iş insanı Ali Uçak'ın katıldığı protokolde detaylar da belli oldu. Buna göre, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne 600 metrekarelik bir alanda Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yapılacak.

MERHUM ANNE VE BABASI İÇİN YAPTIRDI

Valilik Brifing Salonunda imzalanan protokol töreninde hayırsever iş insanı Ali Uçak, merhum anne ve babası adına bu hayrı yaptıklarını belirterek, Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

'VATANDAŞLAR DAHA İYİ HİZMET ALACAK'

Vali Karadeniz, yapılacak olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin ihtiyaçların daha çabuk giderilmesini, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlayacağını ifade ederek “Uçak Kardeşlerin merhum anne ve babası adına yapmış oldukları bu hayır umarım başkalarına da örnek olur. Aslında bu konuda iyi örnekler var ama sizler bunun üstüne şimdi yeni bir basamak ekleyerek diğer eksiklikleri gidermiş oluyorsunuz. Şu anda devlet olarak sunacağımız sağlık hizmetleri içerisinde ruh sağlığı hizmetlerinin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sadece bizim ülkemiz için değil tüm dünyada bu şekilde. Yeni geçtiğimiz pandemi süreci, modern dünyanın, modern ekonominin insanları yalnızlaştırdığı bir süreç. Dolayısıyla insanlar başka şeylere, insanlara dost olmayan şeylere sarılabiliyor. Bu da başka sorunları ortaya çıkarıyor. Bu sebeple açılacak olan ruh sağlığı merkezinin yerinde bir tercih olduğunu düşünüyor; yapılacak olan merkezin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Alaşehir İlçemiz için ihtiyaç olan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin Alaşehir Devlet Hastanesi Bahçesine 600 metrekarelik bir alana 300 metrekaresi bahçe 300 metrekaresi kapalı alan olacak şekilde yapılacağını ifade ederek hayırlı olmasını temenni etti.

Editör: TE Bilisim