Ürdün Başbakanı Bişr el-Hasavne, Filistin halkının zorla yerinden edilme girişimlerinin Ürdün için kabul edilemez olduğunu, böyle bir durumun savaş nedeni sayılacağını açıkladı.

Ülkenin resmi haber ajansı PETRA'nın bildirdiğine göre, Hasavne Meclis'te grup başkanvekilleri ile bir araya geldi.

Toplantı sırasında konuşan Başbakan Hasavne, İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarına yönelik tepkisini dile getirdi ve "Filistin halkına yönelik tehcir teşebbüsleri kesinlikle kırmızı çizgimizdir. Bu tür eylemleri Ürdün açık bir savaş ilanı olarak görecektir." sözlerini aktardı.

Hasavne, İsrail'in Gazze operasyonlarını kesin bir dille eleştirerek, bu eylemlerin "uluslararası hukuka ve uluslararası insani hukuka ters düştüğünü" belirtti ve ekledi:

"Filistinlilere yönelik öldürücü güç kullanımına izin veren korumaların sona erdirilmesi zorunludur. Uluslararası normlar ve insani hukuk çerçevesinde sivil halkın hedef alınması suç olarak tanımlanmaktadır."

Ürdün lideri ayrıca, İsrail'in sivil ve asker gözetmeksizin yürüttüğü saldırılarına ve ambulanslara dahi ateş açılmasına işaret ederek, Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana Ürdün'ün sürekli bir ateşkes sağlanması yönünde çaba gösterdiğinin altını çizdi.

Kaynak: AA