Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Silivri'de paravan şirketler aracılığıyla, dezenfektan ve temizlik ürünü imalatı adı altında, sahte içki üretimi yapılan bir eve operasyon düzenlendi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin operasyonunda,  yılbaşından önce piyasaya sürülmeye hazırlanılan, şişelenmiş sahte içki ve üretiminde kullanılan ekipmanlar ele geçirdi.

2 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyon sırasında evde bulunan 2 şüpheli gözaltına alındı. Sahte alkol üreticilerinin, kiralık olduğu öğrenilen eve kaçak bir oda da inşa ettikleri de belirlendi. Şişeleme aşamasında kullanılan yerli ve yabancı sahte bandroller de jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi. Şişelerde kullanılan etiket ve bandrollerin, gerçeğe çok yakın olduğu dikkat çekti.

LİTRELERCE ALKOL

Öte yandan jandarma ekipleri, İstanbul genelinde 10 farklı adrese eşzamanlı operasyon gerçekleştirdi. Üretim yeri ve depo olarak kullanılan toplam 10 noktada, 2 bin 500 şişe sahte viski, 2 bin şişe sahte rakı, bin 500 şişe sahte votka, 5 bin litre etil alkol ile birlikte 50 bin adet ‘TAPDK’ logolu etiket ele geçirildi.

Editör: TE Bilisim