Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için hazırlanan düzenleme, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonundan Geçti. EYT’liler yasa teklifinin Meclis Genel Kurulu’na gelmesini beklerken EYT’lilerin alacağı maaş ortalaması belli oldu. EYT’liler ortalama 8 bin 733 lira maaş alacak. İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekli olacak EYT’lilerin alacakları maaşlar…

Yasa teklifi salı günü genel kurul gündemine gelecek. Komisyon görüşmelerine katılan sgk başkan vekili, dikkat çeken rakamlar paylaştı, eyt'lilerin maaş ortalaması da belli oldu.

EYT’DE MAAŞ ORTALAMASI NE OLACAK?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Düzenlemenin 7 Şubat Salı günü Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

EYT'LİLERİN ALACAĞI ORTALAMA MAAŞ BELLİ OLDU

EYT’de son düzlüğe girilirken EYT yasasıyla emekli olmayı planlayan emekli adayları da bir yandan ne kadar maaş alacağını hesaplıyor. EYT’lilerin ortalama maaşı 8 bin 733 lira olacak. En düşük maaşı ise Bağ-Kur’lular alacak.

EYT’DE YAŞ ORTALAMASI 48.5

Komisyon görüşmelerine katılan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Kürşat Arat, EYT’lilerin alacağı maaşa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye’de en son emekli olanların ortalama yaşının 54, EYT ile emekli olacakların yaş ortalamasının 48.5 olacağını söyledi.

EYT’DE MAAŞ ORTALAMASI NE OLACAK?

Ortalama emekli aylığı SSK’lılarda 7 bin 797 lira, Bağ-Kur’lularda 5 bin 811 lira, Emekli Sandığı iştirakçilerinde ise 12 bin 389 lira olacak. EYT’lilerin hepsinin ortalama maaşı ise 8 bin 733 TL.

  • SSK: 7,797 TL
  • BAĞ-KUR: 5,811 TL
  • EMEKLİ SANDIĞI: 12,389 TL
  • ORTALAMA MAAŞ: 8,733 TL

1 MİLYON 100 BİN BORÇLANMA BAŞVURUSU

Borçlanma ile ilgili de dikkat çeken bilgi paylaşan SGK Başkan Vekili Kürşat Arat, son 3 günde 1 milyon 100 bin kişinin borçlanma için başvuruda bulunduğunu söyledi.

MAAŞLAR 1 MART’A GÖRE YATACAK

EYT düzenlemesinin şubat ayı içinde yasalaşması planlanıyor. Şubat ayı sonuna kadar Mart ayında emekli aylığını hak etmiş olacaklar. İlk aylık ödeme işlemi Mart ayından sonra yapılsa bile emekliler maaşlarını 1 Mart’a göre almaya başlayacaklar.

Editör: TE Bilisim