Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç, geçen hafta Muş'a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısını değerlendirdi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun iş dünyası ile bir araya geldiği toplantıya katılanların sorun ve sıkıntılarını dile getirme fırsatı bulduğunu, önerilerini dile getirdiği kaydeden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç, sektörel olarak karşılaşılan sorunların gündeme geldiğini ve Muş'un genel sorunlarının ele alındığını toplantının son derece verimliği geçtiğini ifade etti.

MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu geçen hafta ilimizi ziyaret etti. Odamızda düzenlenen istişare toplantısına katılan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üyelerimiz, müteşebbislerimiz, kadın ve genç girişimcilerimiz, bölge oda ve borsa başkanları sorun, talep ve önerilerini dile getirdi. Çiftçinin yaşadığı sıkıntıdan, iş verenin karşılaştığı sorunlara kadar aklınıza gelen her türlü sorun toplantıda gündeme geldi. Muş'un ulaşım konusunda önemli bir avantaja sahip olduğu aşikardır. Özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye'deki en avantajlardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Kentimizin sahip olduğu potansiyeli ekonomiye ve gelişmeye kazandırmak için her şeyden önce birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. bir birimize tahammül edeceğiz, bir birimizin fikrine saygı duyacağız. İstişare toplantılarımızın sayılarını arttıracağız. Çözüm odaklı ortak fikirlerle kentimize yön vermeliyiz. Bu şehrin her şeyden önce birlik, beraberlik ve huzura ihtiyacı var. Bunu sağladığımız takdirde aşamayacağız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur" diye konuştu.

İstişare toplantısında kıymetli fikirlerini aktaran katılımcılara teşekkür eden MUŞ TSO Başkanı Erdal Koç açıklamasında ayrıca şu ifadelere de yer verdi; "TOBB Başkanımız M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun vakit ayırıp kentimize, odamıza teşrif etmelerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanımız- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Danışmanı

Sayın Kutbettin Arzu'ya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Engin Yeşil'e, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız,

Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'na, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ. Yönetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız.

Sayın, Arif Parmaksız, Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Erdoğan Özegen'e, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız -Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Danışmanı Sayın Şadan Eren'e , bölge oda ve borsa başkanlarımıza, önceki dönem yönetim kurulu başkanlarımıza, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, basın mensuplarımıza ve kıymetli üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilisim