Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bugün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuyla başladı. Yarın da Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları düzenlenecek ve sınav maratonu sona erecek. Sonuçlar 20 Temmuz’da açıklanacak; ardından yaklaşık 3.2 milyon aday için tercih heyecanı başlayacak.

Baraj kaldırıldığı için bu yıl adayların, barajı geçebilecek miyim, kaygısı yok. Ancak yerleştirmelerde puan üstünlüğüne bakılacağından çok tercih edilen program ve üniversitelere girebilmek için iyi bir puan almak gerektiğini belirtmekte yarar var.

İLK OTURUM TAMAMLANDI

YKS'de ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı. Oturumda adayların 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakika süre verildi. Saat 13.00'ü gösterdiğinde ise ilk oturum tamamlanmış oldu.

Prof. Dr. Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2022-YKS'nin ilk aşaması olan TYT oturumu tüm sınav merkezlerimizde başarıyla tamamlanmıştır. Bu oturumda görev alan tüm görevlilerimize teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim