Son dönemlerde belediyelerden kaynaklı yetersiz denetlemeler ve kontrolsüz üreme sebebiyle başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan insanların haberleri artmaya devam ederken hayvanların barınaklarda canice öldürüldüğü görüntüler ise bu sorunu çözüme kavuşturmaktan henüz uzak olunduğunu ve daha çok yol kat edilmesi gerektiğini gösteriyor. Açlık ve barınma sorunları olan başıboş sokak köpeklerinin insanlara saldırdığı haberler de belediyelerin yetersiz denetimleri nedeniyle kontrolsüz üreyen sokak köpeklerinin sayısı gibi artışa geçti.

İNGİLİZ YOUTUBER'IN VİDEOSUYLA TEPKİ DOLU PAYLAŞIM

Gazeteci Sevilay Yılman, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile başıboş sokak köpeklerinin haline tepki gösterdi. Gazeteci Yılman, seyyar DJ olarak dünyayı gezen İngiliz YouTuber’ın geçtiğimiz yaz Türkiye ziyareti sırasında İstanbul’da başına gelenlerin yer aldığı bir videoyu paylaştı.


Gazeteci Sevilay Yılman

“BU ÜLKE BU REZİLLİĞİ HAK EDİYOR MU?”

Boynuna astığı seyyar DJ tezgahıyla Moda sokaklarında gezip müzik yapan İngiliz Youtuber’ın, müzik sesinden korktuğu tahmin edilen sokak köpekleriyle yaşadığı korku dolu anların görüntülerini paylaşan Yılman, bu duruma “Bu ülke bu rezilliği hak ediyor mu?” diyerek tepki gösterdi. Yılman, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da “sokakköpekleri” hashtag'i ile yaptığı paylaşımda etiketledi.

'BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ' TEPKİSİ

İşte Gazeteci Sevilay Yılman’ın o paylaşımı:
"Dünyanın dört bir yanını seyyar DJ olarak gezen ve milyonlarca takipçisi olan İngiliz YouTuber geçen yaz Türkiye’ye de gelmiş. Ve bakın başına İstanbul Moda’da #sokakköpekleri yüzünden neler gelmiş! Bu ülke bu rezilliği hak ediyor mu? @RTErdogan @MehmetNuriErsoy @ekrem_imamoglu”

Editör: TE Bilisim