Ekran Haber'in edindiği bilgilere göre, Müzik grubu Rubato’nun solisti olan sanık Özer Arkun hakkında, evlilik hazırlığı yaptığı kız arkadaşını evde zorla alıkoyduğu, şiddet uyguladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, hakaret, şantaj, silahla kasten yaralama, nitelikli yağma ve basit cinsel saldırı” suçlarından iddianame tanzim edilerek yargılama aşamasına geçilmişti.

“Hakaret ve kasten yaralama” suçlarından cezalandırılması talep edilmişti!

Açılan davada İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılama sürecinde, savcılık tarafından verilen mütaalada sanık Özer Arkun’un “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit, şantaj, yağma ve basit cinsel saldırı” suçlarından beraatine, “Hakaret ve kasten yaralama” suçlarından ise cezalandırılmasına karar verilmesi talep edilmişti.

KARAR DURUŞMASINDA,

Yerel mahkeme tarafından yürütülen yargılama sürecinin sonuna gelindi. Bugün yapılan karar duruşmasında, Sanığın “Kasten Basit Yaralama” suçunun 50 gün adli para cezası ile cezalandırmasına ve bu cezasının 10 bin 500 TL'ye çevrilmesine, bununla birlikte “Hakaret” suçunu işlediğinden 75 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına ve bu cezanın 5 bin 250 TL'ye çevrilmesine karar verildi. Öte yandan sanığın üzerine atılı diğer suçlardan beraatine karar verildiği öğrenildi.

Av. Fatih Uzun

UZUN ''KARARDA ÇELİŞKİ VAR''

Müzik grubu Rubato’nun solisti Özer Arkun tarafından evlilik arifesinde şiddete uğrayan ve davada müşteki sıfatıyla yer alan mağdur kadının avukatı Fatih Uzun ise, yerel mahkeme tarafından verilen kararın çelişkilerle dolu olduğu, eksik inceleme sonucunda karar verildiğini, sanığın üzerine atılı diğer suçlardan da cezalandırılması açısından somut veriler olmasına rağmen beraatine karar verilmesinin haksız ve hukuka aykırı olduğunu belirterek İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına karşı bozularak sanığın cezalandırılması talebiyle, istinaf yoluna başvuracaklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim